Játszani sok helyen és sokféleképpen lehet. A kisgyermekek számára még játék az egész világ, hiszen az otthoni meseországból belecsöppennek az óvodába, ahol szintén játszva tanulhatnak és fejleszthetik készségeiket. Az itt eltöltött idő után pedig újra az otthon lesz a színtér, ahol a szülők és a nagyszülők egy újabb utazásra invitálják őket a játékok birodalmába. Szülőként rendkívül fontos, hogy pontosan tudjuk, hogy az adott életkorban milyen játékszert érdemes a gyermekünk kezébe adni, hiszen ha túl fiatal vagy éppen túl fejlett az adott játékhoz, akkor nem építőleg fog rá hatni, és még a kedvét is elveszi az önfeledt szórakozástól. Arra is figyelni kell, hogy a játék hosszú távon előnyösen befolyásolja a gyermek fejlődését, több legyen általa, olyan gondolkodást és logikát indítson be nála, ami majd később is a hasznára lesz.  Egy játék mindig akkor a legjobb, ha valamilyen történet köré épülve, számos területet megmozgatva szórakoztatja, és egyben tanítja a gyerekeket, így ők is jobban tudnak azonosulni a szereplőkkel.

Ahogy fejlődik a technika, úgy veszi át a számítógépes játékkörnyezet a kézzelfogható társasjátékok és mesekönyvek világát, melytől nem szabad idegenkedni, hiszen ez a fajta ismeret is elengedhetetlen a beilleszkedéshez. Természetesen nem helyettesíti a fáramászást, a réten való rohangálást és a nagy családi esti társasjátékcsatákat, mindenesetre érdemes tudni, hogy szülőként hol keressünk tartalmas és készségfejlesztő oldalakat.

A Tolle Vitamincsapat egy virtuális kis világ az internet hatalmas tengerén, ahol a kicsik egyedül, vagy a szülők segítségével megismerkedhetnek C-vitamin Cili, A-vitamin Alfi, D-vitamin Dorka, B1-vitamin Berci, E-vitamin Enci, B6-vitamin Bence, Folsav Fanni, B12-vitamin Bali kalandjaival. Azon túl, hogy játszva tanulhatják meg azt, hogy az egyes karakterek mögött megbújó vitaminok milyen jótékony hatással vannak a szervezetre, számos izgalmas játékkal és a Vitaminlovagok folytatásos meséivel lehetnek gazdagabbak. Tesztelhetik a memóriájukat az egyre bővülő kártyajátékban, és számos kiegészítőt tölthetnek le. A virtuális útvesztőkön kívül természetesen klasszikus logikai játékokkal, kifestőkkel és még Fekete Péter kártyajátékkal is kedveskedhetünk a kicsiknek.

www.tollevitamincsapat.hu

Forrás: Arteregó Kft.

2012. október 16.