A MAVE és a Sudocrem idén is elindította közös online pályázatát, így ismét megszavazhatjuk az év közönségdíjas védőnőjét.

az ev vedononet

Az újdonsült szülők számára a védőnők nyújtják a legfőbb támaszt, hiszen ők azok, akik a várandósságtól a leendő család szakmai segítői és támogatói. Felkészítik a szülőket a kicsi érkezésére, tanácsokat adnak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és vigyáznak a baba, illetve a mama egészségére. Munkájukat, áldozatos tevékenységüket a Magyar Védőnők Egyesülete ezúttal is az Év Védőnője díjjal ismeri el több kategóriában. Idén is lehet a közönségdíjas szakemberre szavazni.

Az Európában egyedülálló magyar védőnői szolgálat szakemberei már több, mint egy évszázada kísérik figyelemmel a gyermekek útját a fogantatás pillanatától kezdve egészen az iskolás kor végéig. A rengeteg segítség, amit a családoknak nyújtanak, hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek megfelelően fejlődjenek.

Meghatározott időközönként végzik a gyermekek egészségi állapotának felmérését. Céljuk, hogy a fejlődésben való megtorpanást, illetve az esetleges betegségekre utaló rizikóállapotokat minél hamarabb felismerjék, és a szükséges beavatkozások időben megtörténjenek.

az ev vedononet

Mindezt a szülők szoros együttműködésével, megfigyeléseik alapján végzik. A védőnők munkája igen szerteágazó. Dolgozhatnak a családok közvetlen közelében, iskolákban, kórházakban és családvédelmi szolgálatoknál is. A védőnői hivatás nem látványos, hisz az egyénnel, családdal kapcsolatban személyesen valósul meg. Ezért a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által 2011-ben alapított Év Védőnője Díj lehetőséget ad arra, hogy megismerjék a szülők, diákok, kollégák véleményét az egyes védőnők tevékenységéről, és a megküldött leírások alapján elismerjék az Év Védőnőjét.

„Rendkívüli helyzetben hirdetjük meg idén az Év Védőnője jelölést, hisz a kialakult járványhelyzetben a védőnői tevékenység alapvető elemét, a személyes találkozást minimálisra szükséges csökkenteni. Védve ezzel a várandósok, gyermekek, családok egészségét, és a távkonzultáció került előtérbe. Ez új kihívás mind a családok, mind a védőnők számára.

A védőnők ebben a rendkívüli helyzetben is folyamatosan elérhetőek. A rendelkezésre álló távkommunikációs eszközök használatával segítik a családokat, hogy minél zökkenőmentesebben vészeljék át a járvány időszakát. A rendkívüli helyzet ellenére idén is szeretnénk átadni az ÉV Védőnője Díjakat. Kérjük, hogy jelöljék az arra érdemes védőnőket” – Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.

Az Év Védőnője Díj kategóriáinak jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el. Már negyedik éve a közönség szavazatai alapján is díjaznak egy védőnőt. Az elismerést az kapja, akire a Sudocrem Facebook-oldalán futó applikációban a legtöbben szavaznak. A kampány egyik fő célja, hogy a szakmai elismerés mellett az édesanyák és édesapák is kifejezhessék a hálát és tiszteletet, ami minden védőnőt megillet.

A közönségdíj jelöléshez nem kell mást tenni, mint a Sudocrem hivatalos Facebook-oldalán futó applikáció segítségével beküldeni a védőnőnk nevét és email címét, melyet amint elfogad a jelölt, szavazhat rá minden szülő, akinek gyermeke hozzá tartozik.
Link a védőnő jelöléséhez: itt

Forrás: Red Lemon Média

A Montázsmagazin egy korábbi cikkét a témában  itt találja.