Az életünk varázslatos pillanatait gyűjtjük össze könyv formájában. Várjuk határon innen és túlról a történeteket a Szívtől szívig dobókocka, A kicsik Szívtől szívig dobókockája és a Dobó Bobó négy generációs önismereti társasjáték kapcsán. Az írások terjedelme 20-25 mondat. A beküldött történetek írói és szereplői a beküldéssel egyben hozzájárulnak könyvben, honlapunkon, előadásainkban való megjelenéséhez is.

Várjuk a történeteket 2021. augusztus 31-ig a gyertyafenyecske@gmail.com E-mail címen.
A könyvben szereplő történetekről a kuratórium dönt, hogy melyek kerülnek be a könyvbe.

szivtol szivig

Fotó: Tagai Péter, a képen Szlaukó Hanga

Néhány történet segítségképpen:

Somlainé Kiss Viktória édesanya mondta el, hogy egy családi alkalommal az ajándékozásnál állt meg a kocka a gurítás után. Aztán hivatalos ügyintézésre ment a kislányával. Kedves, segítőkész volt az előadó a rohanó világ ellenére. Utána elmentek, és vettek az ügyintézőnek egy csokit, és visszavitték. Hány évig fog emlékezni erre a szeretet-történésre az ajándékozó és az ajándékot elfogadó? A mennyország pillanatai…

Budapest XVI. kerület Cinkotai Huncutka Óvodában két kisgyermek öltözködés közben összevitatkozott. Aztán egyikük megszólalt: „Tudod, ma a szívesség- figyelmességet gurítottuk a kockával!” Csend! Varázslat! Átölelték egymást, és egy harmadik óvodástársuknak segítették bekötni a cipőfűzőjét. (Mihályi Éva óvodapedagógus)

A nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Óvodában történt. Egy kislány belső csendjére vágyott, és kérte, hogy guríthasson a kockával. Varázslat! A játék az első szeretetnyelvünknél, a csendnél állt meg. Kiderült, a többi gyermek is csendre vágyott. (Sziráczki Katalin óvódapedagógus)

A nagytarcsai Szivárvány Evangélikus Keresztyén Óvoda története: Az óvoda testülete szakmai kirándulása során betért egy étterembe, és a felszolgálót nagyon fáradtnak látták. Így közösen elhatározták a pedagógusok, hogy a szeretet jegyében elismerő szavakat és figyelmességet adnak a pincérnőnek. Mosoly közepette, kedves szavakkal köszönték meg többször a kiszolgálást. A szeretet ereje működött, és az étkezés végén már kedves beszélgetés is folyt a kiszolgálóval. Szép, örömteli lett mindenki napja. (Fodorné Pecznyik Zsuzsanna vezető óvónő)

A nagytarcsai Csillagszem Óvoda története: Egy kisfiú szomorúan érkezett az óvodába. A mindennapokban is nehezen fejezte ki az érzéseit. A Szívtől szívig dobókocka képei ott voltak felragasztva a szekrényre. Odament a rajzokhoz, és az óvó néninek rámutatott a képre, a szívesség-figyelmesség szeretetnyelvre, amit segítségnyújtás nyelvjárásban sajátított el. Így fejezte ki az érzéseit. Megérkezett a segítség is a szíve fájdalmára, és újra tudott örülni. (Bulláné Fellegi Klára óvodapedagógus)

Figyelem, a Szívtől szívig dobókocka beszámolójában fontos megjelölni, hogy melyik szeretetnyelvhez kapcsolódik a történet! Hosszabb írásokat is várunk, mint a példák.

A könyv megjelenését támogatja: Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

 

Varázslatos gurítást!
Gurul a kocka szívemtől szívedig!

Az alapítvány kuratóriuma: Börönte Márta, Dr. Varga Gyöngyi, Takács Ottília

 

A Csillaggyertyafény Alapítványról itt is írtunk

 

Hozzászólások