A víz a természet számára, így az emberi szervezet számára is az éltető erő. Bár számunkra bármikor elérhető, ez nem mindenhol van így a világon, éppen ezért kötelességünk megőrizni tisztaságát, óvni, védeni ezt a kincsünket.

BWT Table water filter

Nem is gondolunk arra, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy még mindig rendelkezésre áll a földön létezésünk alapja, a víz. Bolygónk kétharmadát borítja víz, de ez egy megtévesztő adat, hiszen a Föld vízkészletének majdnem 98 százaléka sós tengervíz, közel 1 százalék felszín alatti víz, 0,1 százaléka felszíni édesvíz, és mindössze 0,64 százalék alkalmas emberi fogyasztásra. Az ipari és mezőgazdasági szennyezés azonban rombolja a vízminőséget, de ne feledkezzünk meg a háztartásokban használt vegyszerekről sem, ezek is súlyos károkat okoznak a felhasználható vizeinkben.
Tehát ahhoz, hogy vízkészleteink minőségét megőrizzük, meg kell óvnunk őket, gondoskodnunk kell tisztán tartásukról.

Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy már az egészen aprók is tudatában legyenek annak, hogy ezt a természeti kincset gondosan óvnunk kell. Rajzpályázatunkra olyan alkotásokat várunk a 4 – 14 év közötti gyerekektől, ahol megmutatják nekünk, mit jelent számukra a víz. Egy jó kis lubickolást a nyári forróságban? A nyarat jelenti, vagy a játékot? Hogyan vigyázzunk a tisztaságára?
A meseíró pályázat témája is az inspiráló víz, olyan történeteket várunk, amelyekben ez a természeti kincs valamilyen módon főszerepet kap.

inspiraloviz1

A pályázatokat Farkasházi Réka és Gubás Gabi életmód portálja, az Anyakanyar.hu és a BWT vízszűrő kancsókat forgalmazó cég munkatársai közösen értékeli.
A BWT vízszűrő kancsói szabadalmaztatott technológiájuknak köszönhetően magnéziummal is dúsítják a vizet, melynek köszönhetően a víz lágy és selymes ízű lesz, így sokkal jobb lesz vele a kávé, a tea, vagy akár a frissítő nyári limonádék elkészítése is. Nem beszélve arról, hogy egy kancsó szűrt víz elfogyasztásával annyi magnéziumhoz is jut a szervezetünk, mintha 7 almát elmajszoltunk volna. A magnézium jótékony hatással lesz a szervezetünkre, mi pedig a PET-palackokkal való takarékoskodás miatt jelentősen csökkentettük karbon-lábnyomunkat is, ily módon máris egyénileg is tettünk valamit a fenntartható fejlődésért.

inspiraloviz

A legfontosabbat se hagyjuk ki, ejtsünk szót arról is, hogy mivel jutalmazzuk a kategóriák legügyesebb pályázóit.

A díjak:

•    3 db BWT magnéziumos vízszűrő kancsó + egy évre elegendő víztisztító patron
•    2-2 db vizes témájú mesekönyv a Tessloff Babilon Kiadó kínálatából
•    3 db kiskuktáknak való ajándékcsomag, a Konyhaplaza.hu jóvoltából.

A pályázat beküldési határideje: 2015. július 15.
A pályázatokat ide várjuk: info@anyakanyar.hu

További információk:

Facebook oldal
www.anyakanyar.hu

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások