A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat-sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén – február 1-je után második alkalommal -, újra ingyenes szemszűrést végez a Mediroyal Prevenciós Központban 2016. október 17-én, hétfőn.

 

szemszures02

 

A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt. ITT olvashatunk róla. Ezen alkalmakon több mint 250 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke és zöld hályogon, valamint a makula degeneráción át (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.

A szűrést most is – mint februárban – klubtagunk, dr. Csengery Attila szervezésében folytatjuk. Célcsoportunk most is a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai. A szemszűrést azonban fogszűréssel is kiegészítjük. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végezzük el.
A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos, dr. Csengery Attila fogorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós Központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

 

szemszures

 

A Lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengénlátók támogatása. Az 1917-ben megalakult Lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

A Karol Vojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta klubunk, amikor a jelenleg 120 fő gondozottjának meleg ebédjét finanszírozta, valamint részt vett az ebédosztásban.

Harsányi Zsuzsanna festőművész

 

 

Hozzászólások