Kecskeméti művészek a Kamaraszínház pódiumán – A Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés-sorozat márciusi rendezvényét ezúttal is Kriskó János vezette, aki ezúttal három, komoly sikereket felmutató helyi művésszel beszélgetett a Hírös Város Turisztikai Központban.

A beszélgetéssorozat Héjja Bella Emerencia népi énekessel, a Kodály Iskola tanárával kezdődött. A tavalyi év végén Junior Príma Díjjal kitüntetett fiatal művész a Kodály Iskola mellett tanít a Zeneművészeti Egyetemen, a Táncművészeti Egyetemen, és a doktori fokozat megszerzésére készül a Debreceni Egyetemen. A beszélgetés végén legújabb zenei formációjával, a Zönge Zenekarral rövid koncertet is adtak.

Az est második vendége az ősszel megyei Príma díjjal kitüntetett Gerhát László zongoraművész, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vezető karmestere volt. Gerhát László idén 30 éve tanít egykori iskolájában, a Kodály Iskolában, és 10 éve a zeneművészeti képzés szakmai felelőse munkaközösség-vezetőként. Feleségével, tanártársával, Papp Rita zongoraművésszel két gyermeket nevelnek, és egy négykezes zongoradarabbal ízelítőt is adtak művészetükből.

A záró programban Kőszegi Ákossal, a Kecskeméti Katona József Színház Jászai-díjas színművészével találkozhatott a közönség. Kőszegi Ákos az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar szinkronszínész, aki tavaly elnyerte Az év szinkronszínésze címet. Eddig több mint 2000 filmben és sorozatban, illetve ismeretterjesztő filmekben hallhattuk a hangját, és számos televíziós és rádiócsatornának, intézménynek is hivatalos hangja volt. Tizenhatodik évadát tölti a kecskeméti társulatnál, és minden évben meghatározó feladatokat kap a színpadon is. A sorozat április utolsó keddjén folytatódik majd újabb három vendéggel.

 

 

Hozzászólások