Ismét hatalmas sikere volt a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn színház előadásának a Hírös Város Turisztikai Központban. A szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn színház második előadására is megtelt a nézőtér kedden a Hírös Város Turisztikai Központban. „Der Vorname” – „Hogyan nevezzelek?” című német nyelvű előadás újra telt házat vonzott, újra ováció fogadta a szekszárdi anyanyelvi színészeket.

A januári „A miniszter félrelép” című nagysikerű előadás után szinte számítani lehetett a fergeteges hangulatra. A jegyek az előző előadás után szinte azonnal elkeltek. A könnyed esti vígjáték azt feszegette, mennyire vagyunk mi, emberek a klisék foglyai, tudatában vagyunk-e ennek egyáltalán, és vajon készek vagyunk-e túllépni a klisék által felállított határokon.

A nézők között voltak többek között középiskolás tanárok, német tagozatos diákok, szülők, nyelviskolai német nyelvtanárok, műkedvelők, idegenvezetők, Kecskeméten élő német családok, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanárai, diákjai, a tiszakécskei Kiss Bálint Szakközépiskola tanárai, diákjai és nagy örömmel vett részt a Mercedes iskola teljes tanári kara valamint teljes felső tagozata.

A januári, illetve a tegnapi előadásokra szóló belépőket a Deutsches Theater bérletbe foglalva is lehetősége volt a kedves közönségnek megvásárolni. A két sikeres előadás után, a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők már készítik elő a következő évadban, ősszel folytatódó újabb német nyelvű előadássorozatot.

További előadások és programok a Hírös város Turisztikai Központ szervezésében ITT és ITT elérhetők. 

 

 

Hozzászólások