Budapest legpatinásabb bisztrójába megérkezett a Mikulás. December 6-án, pénteken a Mikulás a 117 éves Szabadság Bisztróba, az V. kerületi Aulich utca 8. sz. alatt lévő patinás vendéglátóhelyre látogatott.

Szabadság Bisztró (fotó: Sárosi Zoltán)

Ez alkalomból a gyermeksarokban és a hozzá kapcsolódó galérián lehetett találkozni a nagyszakállúval. A kicsik számára a program ingyenes volt. Amíg a gyerekek játszottak, szüleik a város legfinomabb forralt borát, fűszeres, forró almaitalát vagy a bisztró cukrászatának szezonális süteményeit kóstolva szusszanhattak egyet.

Szabadság Bisztró (fotó: Sárosi Zoltán)

Az V. kerületi Szabadság Bisztró, Ady Endre kedvenc helye 1902 óta arról szól, aminek szánták: a vendéglátásról. A bisztró filozófiája több mint egy évszázada változatlan. Az itt dolgozók pedig az adventi időszakban is mindent megtesznek azért, hogy a vendégek az ünnepek közeledtével minél több időt tölthessenek családtagjaikkal, gyerekeikkel. Ezt a célt szolgálja a Mikulás-ünnepség, a ráérős ünnepi reggelik, a meghitt adventi vacsorák, ami mellé minden este élőzene jár.

„Persze tudjuk, hogy a december az ajándékok beszerzéséről is szól. Ezért elvihető adventi aprósüteményeinkkel, illetve előre csomagolt könyv- és borválogatásainkkal spórolunk időt azoknak, akik nem kívánnak részt venni a nagy decemberi ajándékvadászatban. Inkább az elmélyülést, az elcsendesedést választják és a minőségi gasztroélményekre szavaznak” – húzta alá a Szabadság Bisztró ügyvezetője. Ő maga is híve a slow life-nak. Az ő ötlete volt, hogy a szezonális forró italok idén nagyszüleink zománcos bögréiben érkezzenek a vendégek asztalára. Ez garantáltan nosztalgikus hangulatba ringatja azokat, akik megismernék egy patinás vendéglátóhely mai arcát.

 

Forrás: Szabadság Bisztró (fotók: Sárosi Zoltán)

 

 

Hozzászólások