A finger food, azaz falatka étel egyre népszerűbb a vendéglátóiparban. Senki sem szeret egy komoly, üzleti rendezvényen “maszatolós,” nehéz ételt enni, ezért a finger food ideális lehet a kis méretével, egyszerűségével, ám annál jobb és változatosabb ízeivel.

finger food
A finger foodról röviden

Bármilyen rendezvény is kerül megszervezésre, szinte garantált, hogy egy ínycsiklandóan tálalt, nagy adag finger food láttán mindenki arca felderül. A finger food legnagyobb előnye, hogy az ételek kis adagokban kerülnek terítékre, emiatt rendkívül könnyen, akár egy harapással elfogyaszthatóak. Így nem kell aggódni, hogy oda a koktélruha vagy a fehér ing a lecsöpögő, foltot hagyó ételektől.

Talán sokan nem tudják, hogy az első hivatalos finger food-nak nevezett étel a francia kanapészendvics volt. Ezt színházi előadások felvonásai között, a szünetben tálalták a közönség számára, hogy gyorsan csillapíthassák éhségüket.

Manapság szinte bármilyen ételből varázsolhatunk finger food-ot. Sőt, a legínycsiklandóbb fogások éppen attól népszerűek, hogy nem a habzsolás a lényeg, hanem a kóstolás, és a különböző ízek harmóniája. Mindehhez pedig még evőeszköz sem szükséges, csupán egy csomag szalvéta vagy kistányér.

Ideális az irodai összejövetelekre

Finger food-dal Magyarországon szinte már bármilyen eseményen, rendezvényen találkozhatunk. Nem ritka, hogy esküvők, konferenciák vagy étteremek kóstolóján is kipróbálhatjuk ezeket a különleges falatokat.

Egyre népszerűbb az irodai rendezvényekre szállított finger food is, amely megkíméli az elegáns öltözetet, valamint a kárpitot is. Nem morzsálódik, nem terjeng kellemetlen, erős ételszag az egész épületben, és igazán jóllakhatnak vele a kollégák.

Amellett, hogy az étel iránti szükségleteket kielégíti, jóval kötetlenebb társalgásra is ösztönzi a munkavállalókat. Mivel könnyebb az elfogyasztásuk, nem kell komplett nagy tálcával, evőeszközökkel vándorolni, hogy egy-egy szót váltsunk egy másik kollégával. Így marad idő és energia a valódi feladatra: a kapcsolatépítésre!

Hogyan és mit érdemes rendelni?

Irodai catering esetén fontos az alkalom és a résztvevők száma. A finger food mennyiségtől függően szolgálhat welcome falatként, reggeliként, de akár főétkezésként is. Nassolnivalónak szánt finger food esetében 4-6 db falatka/fővel, főétkezés esetében pedig 8-12 falatka/fővel érdemes számolni.

A választékot illetően pedig szinte csak a képzelet szabhat határt. Ajánlott azonban az ételérzékenyekre, vegetáriánusokra és vegánokra is gondolni, így minél nagyobb palettával várjuk a kollégákat, annál nagyobb sikere lesz a rendezvénynek.

Érdemes lehet mini hamburgert, mártogatóst, krémeket, zöldségeket és gyümölcsöket is felszolgálni. Nagyszerű és ízletes mini süteményekből is bőven válogathatunk az édesszájúaknak.

Rendelj ínycsiklandó finger food-ot irodai rendezvényedre az Ordit.hu segítségével könnyen és gyorsan!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások