Különleges alapanyagokból idén sem volt hiány a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Zila Kávéházban rendezett meg Budapesten a Magyarország Tortája verseny előtt.

A cukrászok olyan alkotóelemekkel kísérleteztek, mint a kuszkusz, a kardamom, a tápiókagyöngy és az édesburgonya.

A zsűri tagjai, köztük Erős Antónia és Vadon Jani leginkább a kreatív megoldások és a harmonikus ízek együttes meglétét értékelték a döntősök kiválasztásakor. Végül a zsűri málna, szeder, zserbó és barack ízű tortákat juttatott tovább, melyek közül a júniusi döntőben választják ki a győztest.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával idén 10. alkalommal rendezi meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

Az elődöntőben a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan kreációk is a zsűri asztalára kerültek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, édesburgonya, kuszkusz, köles, tápiókagyöngy alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal, mint a szeder, a málna, a barack és az eper.

A  Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei 2021-ben:

Beszterce rózsája – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső

Erdei Nimfa – Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

Havasi Málna – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Szedresem – AMI Süti, Monor

Zserbó Cukormentesen – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Hasonló cikkünk:

Online térben a 15 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány

 

Hozzászólások