A Hírös Agóra Kulturális Központban megrendezendő ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállítás és játék izgalmas felfedezésre hív az illatok titokzatos világába. Tömény, szédítő, balzsamos, szúrós, orrfacsaró? Az illatok bámulatosan sokfélék, az emberi szaglásnak pedig sokkal nagyobb szerepe van életünkben, mint azt képzelnénk. Az interaktív kiállításra ellátogatók egy szórakoztató, illatokban gazdag játék keretében tehetik próbára orrukat és érzékelésüket.

illatok

A kaland során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e felismerni és megnevezni a különféle illatokat, miközben játszva tanulhatnak a szaglás és szagérzékelés bámulatosan összetett jelenségéről. A kiállítást járva a látogatók bevezetést nyernek a szaglás tudományába, az orrok és ormányok titkaiba, a legmeglepőbb illatok és szagok csodálatos világába.

Az érdeklődők a játékos feladványok megfejtése mellett megismerhetik az illatmemória működését, az illatok és az ízek különleges kapcsolatát, felidézhetik rejtett illatemlékeiket, valamint rácsodálkozhatnak az állati szimatverseny győzteseinek lenyűgöző képességeire.

A kalandjáték résztvevőinek feladata, hogy segítsenek Aroma Professzornak, az illatok tudorának egy varázslatos illatkeverék megalkotásában. A játékosoknak a képzeletbeli helyszíneken, azaz játékállomásokon egy-egy rejtélyes illatot kell felismerniük és beazonosítaniuk. A kihívás teljesítéséhez kíváncsiságra, fürge észre és persze kifinomult orra lesz szükségük, de ha minden illatot sikerül beazonosítaniuk, kiérdemlik a legfőbb segítőnek járó “Illatkalandor” címet.

Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. Az egyedülálló kiállítás talányos illatfeladványokkal, mesebeli történettel és tudományos érdekességgel vár kicsiket és nagyokat.

Az ILLATOK KALANDJÁTÉKA interaktív kiállítás és játék 2022. október 21-től 2022. november 5-ig látogatható a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális Központ
Nyitvatartás: hétfőtől szombatig, 9-18 óra között

Korosztályi ajánlás: 4 éves kortól
Belépéskor a látogatók szöveges játékkártyákat kapnak, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják végigjátszani a játékot.

Belépődíj: 1.500 Ft, gyerek 1.200 Ft

 

Kapcsolódó cikkünk:

Őszi kiállítások a Hírös Agórában

 

Hozzászólások