Őszi kiállítások a Hírös Agórában – 2022 októberében két izgalmasnak ígérkező kiállítás nyílik Kecskeméten.  Az egyik a fotóművész, grafikusművész Farkas Antal jama munkáit tárja elénk a Hírös Agóra kamaratermében, míg a másik az Ifjúsági Otthon DiákGalériájában egy gyermek alkotótábor munkájába enged bepillantást.

Őszi kiállítások a Hírös Agórában

HŰSÉG AZ ÁRTHOZ címmel kiállítás nyílik a Hírös Agóra földszinti Kamaratermében Farkas Antal Jama munkáiból.

Megnyitó: 2022. október 7. péntek, 17.00 óra
Köszöntőt mond: Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm ügyvezető igazgatója
Megnyitja: Ulrich Gábor, képzőművész
Zenei közreműködő: Csekő Sándor, gitárművész
A megnyitón elhangzik Frank Zappa egyik szerzeménye.

„Szerintem sokkal fontosabb a kételkedés. Az ember, ha csak bambán él bele a világba, akkor nem tesz fel jó kérdéseket. A művészet nem ad válaszokat, szerintem az a feladata, hogy jó kérdéseket tegyen fel.” (jama)

A kiállítás díjmentesen megtekinthető 2022. október 30-ig a Kamarateremben a Hírös Agóra nyitvatartási idejében.

„LÉLEKNEK SEM ART” – Válogatás a 2022. évi Parádi Alkotótábor munkáiból

Időpont és helyszín: 2022. október 13. 16.30 óra, DiákGaléria KIO

2022. júliusában 75 általános iskolás és középiskolás gyermek részvételével valósult meg a „Léleknek sem ART” alkotótábor Parádon. A táborban lehetőségük volt az elmélyült alkotómunkára. A gyerekek öt különböző műfajjal ismerkedhettek. Az alkotáshoz a tábort körülvevő környezet, erdő, elsősorban növények és állatok adták a témát. Az alkotó foglalkozások vezetői: Hájas Réka művésztanár, Lőrincz Luca keramikus, Polyák Emese tanító, Szikora Imre művésztanár, Acsai Miklós fotóriporter A léleksimogatásról pedig Gudricza Csilla, Kun-Sebők Kata és Pelle József mentálhigiénés szakemberek gondoskodtak.

A kiállítás megnyitóján felelevenítjük az alkotótábor mindennapjait, az itt töltött napok élményeit, és bemutatjuk a kézműves és képzőművészeti alkotásokat,

A tábor Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A kiállítás díjtalanul megtekinthető 2022. november 1-ig hétköznapokon 9.00 -18.00 óráig, hétvégéken az intézmény nyitvatartási idejében.

Az őszi kiállítások október végéig láthatóak a Hírös Agórában.

Hírös Agóra

Facebook

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások