Horgas Eszter már az általános iskolában tudta, hogy zenész lesz. Hatéves kora óta tanult zenét, a fuvolát tíz évesen vette kézbe. A Bartók Béla Konzervatórium tanulója volt, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott.

 

horgas eszter

 

1992-től 1997-ig tanszékvezető volt a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola fafúvós tanszékén, de azóta is ott tanít. 1992-ben alapította meg a Forrás Kamarazenei Műhelyt. Céljuk a kamarazenélés lehetőségeinek kiaknázása volt, koncertek széleskörű létrehozásával.

2001-től kezdődően látott napvilágot CD sorozata, a Horgas Eszter arcai. A Mozivarázs című stúdióalbum bekerült a Fonogram „Az év hazai jazz albuma” kategória legjobbjai közé. Vivaldi hegedűre írt Négy Évszak című művét átdolgozta fuvolára.

2009-ben elnyerte a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, a szakmai zsűri pedig”Az év hazai gyermekalbuma” kategória legjobbjai között jelölte a „Karácsony Angyala” című CD-jét. Ennek további különlegessége, hogy a fölhangzó gyerekkórusban több zenész gyermeke között ott vannak Horgas Eszter lányai is.

2014-ig 25 CD-n, két DVD-n jelent meg és hat élő koncertjét közvetítették országos televíziós csatornák. Évente közel száz koncertet ad nemzetközi és hazai színpadokon. Fontos szerepet játszik életében előadói, alkotói tevékenysége mellett a tehetséggondozás és a művészetek komplex alkalmazása. Nagy vágya egy olyan intézmény létrehozása, ahol meg lehetne valósítani az összművészeti képzést. 2015-ben zsűritagként látható volt a Hungary’s Got Talent című tévé-show műsorban.

A beszélgetés 2016. február 25-én, csütörtökön 11.30-kor kezdődik. Beszélgetőtárs: Borzák Tibor