A férfi és nő közötti kapocs legősibb szimbóluma a karikagyűrű, az összetartozás jelképe. A Nagy Nap közeledtével óhatatlanul szóba kerül, hiszen ezzel pecsételjük meg fogadalmunkat egymás iránt. Milyen a tökéletes karikagyűrű? Hogyan fogjatok neki a legmegfelelőbb kiválasztásának?

karikagyurut

Az alábbi szempontok segítenek Nektek a döntésben, hogy a kiválasztott gyűrűpár valóban mindkettőtök személyiségét tükrözze, és büszkén viseljétek majd.

1. A gyűrű anyaga

Egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tennetek, mielőtt belemerültök a válogatásba, az az, hogy miből is készüljön a gyűrű? A nemesfém az egyik legellenállóbb anyag, amiből a legtöbb karikagyűrű készül. További nagy előnye, hogy nem színeződik, nem kopik, és fémallergiások is viselhetik. Tartósságából adódóan minden bizonnyal az aranylakodalmat is megéli. Különböző színek közül választhattok, létezik sárga, arany és ezüst is. Az Ékszerkirály weboldalán bátran válogathattok belőlük.

Az ezüstből készült ékszer manapság egyre népszerűbb. Előnye, hogy a legtöbb kiegészítőhöz jól illik, hátránya viszont az, hogy hamar kopik, így néhány év alatt elszíneződhet, vagy akár el is deformálódhat.

Az aranyból készült karikagyűrű még mindig a leginkább felkapott a házasság előtt állók körében. Tartósságát tekintve jobb választás, mint az ezüst. Az arany is különböző színekben elérhető, létezik sárga, fehér, rosé színben is. A minőséget a szín nem befolyásolja.

2. Díszítés a gyűrűn

Vannak, akik az egyszerű kivitelt kedvelik, és vannak, akik szeretik egyedivé varázsolni a gyűrűt. A mai modern gépeknek köszönhetően a gyűrűk egyedi kivitelben is kaphatóak. Ötvözhetjük például az aranyat az ezüsttel, kérhetünk barázdát a kiválasztott alapkonstrukcióba, de díszíthetjük apró kövekkel is, vagy akár szimbólummal az általunk preferált karikagyűrűt.

Mutatós lehet például egy arany alapgyűrű egy egyszerű hullámmal és apró kövekkel díszítve a hölgynek, míg ugyanez a kivitel szimpla barázdával végigfuttatva a férfinak, kövek nélkül. De két szín ötvözete is izgalmas összhangot biztosít, és garantáltan egyedi lesz a végeredmény!

3. Mennyire legyen a két gyűrű hasonló?

Itt is megoszlanak a vélemények. Van olyan jegyespár, aki ragaszkodik ahhoz, hogy egyforma gyűrűt hordjanak. Vannak olyanok, akik egy alapkivitelbe csempésznek bele egy-egy egyedi tulajdonságot. Általában a hölgy gyűrűje az, ami díszítésben eltér a férfi párjától, például kövekkel van kirakva, de az alapkoncepció és a szín megegyezik. Vagy választhattok teljesen eltérő gyűrűpárt is (lehet az egyik fekete, a másik arany) amin ugyanaz a szimbólum szerepel, és máris ott a kapocs, ami szimbolizálja az összetartozást.

Jól fontoljátok meg, és nézelődjetek több helyen, mielőtt leteszitek a voksot a végleges gyűrű mellett, mert ezt a szimbólumot egy életen át viselitek! Az Ékszerkirály webáruház elérhető áron kínál sokféle karikagyűrűt, érdemes szétnézni náluk.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

 

Hozzászólások