Költözés, felújítás? Nem lehet teljes körű a csaptelepek cseréje nélkül, hiszen vagy elromlott, vagy csöpög, esetleg nem illik az új környezetbe. Egy új konyhában biztosan jobban mutat egy új és modern csaptelep, mint a régi. Milyen csaptelepet válasszunk a konyhába? Mit kell tudni a csere előtt?

csaptelepet

Akkor szép, ha egységes

A legjobb, ha az egész lakásban egységes a csaptelepek kinézete és persze gyártója. Éppen ezért igyekezni kell, hogy merőben hasonló darabokat válogassunk össze, amik biztosan praktikusak, és maximálisan megfelelnek minden elvárásunknak. Persze jöhet a kérdés, hogy milyen elvárásokat kell támasztani egy minőségi csapteleppel szemben?

A legjobb, ha az életmódunk függvényében határozzuk meg az ideális darabot. Ha egy elfoglalt ember számára keresünk, aki az ideje nagy részében nem tartózkodik otthon, és a mosogatás kérdésköre igen távol áll tőle, akkor a legjobb, ha egy egymedencés darabot választunk egy egyszerű csapteleppel.

Ellenben ha egy elfoglalt és a napja nagy részét a konyhában töltő családanyának keresünk, akkor megint más szempontok a helytállóak. Ebben az esetben nagyon fontos a mobilitás, azaz a legjobb zuhanyfejes vagy flexibilis csaptelep mellett letenni a voksunkat. Ennek nagy előnye, hogy akár a mosogató mellett a munkapulton is megtölthetünk egy edényt vízzel, nem kell bűvészkedni hozzá.

Hagyományos tekerős vagy modern keverős?

A tekerős a mai napig nagy népszerűségnek örvend, hiszen a többség számára ez a megszokott. Talán a fiatalabb generáció már inkább a keverőset fogja előnyben részesíteni, hiszen nekik meg az lesz a megszokott.

Azért valljuk be, konyhába sokkal praktikusabb a keverős változat, hiszen maszatos kézzel sokkal egyszerűbb kinyitni ezt a típust. Elég csuklóval picit felpöccinteni, és már jön is a víz, míg a tekerős csúszik, arról nem is beszélve, hogy csupa kosz lesz, ha megfogjuk. A vízhőfok sokkal könnyebben szabályozható, nem kell órákig folyatni, hogy kitapasztaljuk a megfelelőt.

Anyag tekintetében sem mindegy, hogy milyen a csaptelep, hiszen megvan az előnye mindegyiknek. Az a legfontosabb, hogy összhangban legyen egymással a mosogató és a csaptelep, nem is beszélve a környezetről. Ha ez megvan, akkor biztosan jól döntöttünk, hiszen harmonikus lesz az összhatás.

Az ár-érték arányra sem árt odafigyelni, hiszen hiába határozzuk meg a keretet, ha egy picit drágább darab sokkal tovább használható, és a garanciális feltételei is jobbak. Tehát érdemes +/- 5000 forint mozgásteret hagyni a válogatásban erre való tekintettel. Érdemes inkább a tartósabb darabot választani, ami nem feltétlenül függ a márkától, hanem sokkal inkább az alapanyagoktól és persze később az igénybevételtől. A Gemini-Duo csaptelepeivel garantáltan nem fogsz majd mellé!

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások