Hogyan szakíts korrekt módon? – A szerelem sajnos múlandó. Amikor pedig felszáll a rózsaszín köd, napvilágra kerülhetnek olyan problémák, melyekkel már nem tudtok együtt megbirkózni, és úgy döntesz, te mondod ki a végső szót. Szakítani valakivel nem is olyan egyszerű, de alábbi tippjeinkkel minimálisra csökkentheted a kellemetlenségeket. 

szakits
1. Személyesen intézd a dolgot!

Tiszteld meg a másikat azzal, hogy nem telefonon, vagy ami még rosszabb, Facebook-üzenetben szakítasz vele. Bár kényelmesebbnek tűnhet ily módon lerendezni az egészet, mégis légy korrekt, és beszéljetek meg egy személyes találkozót.

Válassz egy semleges, mégsem túl nyilvános helyet, például egy félreeső padot egy csendes parkban. Itt szabad folyást engedhettek az érzelmeiteknek, és nem kell a vizslató tekintetektől tartani.

2. Légy őszinte!

Ne keress mindenféle kifogást és átlátszó indokot arra, hogy miért döntöttél így. Mondd el őszintén, hogy mi zavart a kapcsolatban, és mi miatt jutottál arra, hogy ez így nem mehet tovább. A volt párod megérdemli azt, hogy tudja, miért adtad ki az útját.

Ugyanakkor ne kezdj el vádaskodni, és minden apró hibáját felnagyítani. Egy szakítás önmagában is elég kellemetlen szituáció, nem muszáj még tetézni is azzal, hogy a fejére olvasod, hogy a fő okokon kívül borzasztóan idegesített például a horkolása, utáltad a parfümje illatát, és falra másztál a kedvenc sorozatától.

3. Maradj higgadt és tárgyilagos!

Ha a másik felet váratlanul érte a döntésed, akkor könnyen védekezni vagy támadni kezdhet. Te viszont ne engedd, hogy kihozzon a sodrodból, ugyanis nem haraggal akarsz elválni, igaz? A kiabálás és a különféle jelzőkkel illetés nem vezet semmi jóra, így inkább őrizd meg a hidegvéred. Mondd el feketén-fehéren, miért jutottál erre az elhatározásra!

Ne feledd: az őszinte, egyenes kommunikáció a kulcs. Ezt az elvet érdemes majd alkalmaznod a jövőbeni párkapcsolataidnál is, ha pedig szeretnél minél bölcsebb lenni e téren, olvasgasd rendszeresen a Bien.hu szerelem rovatát!

4. Hallgasd meg az ő véleményét is!

Akár hidegzuhanyként érte, akár számított rá, minden bizonnyal lesz hozzáfűznivalója. Egy szakításhoz mindig két ember kell, és ha az elhatározásod sziklaszilárd is, akkor is légy annyira korrekt, hogy meghallgatod az ő álláspontját.

Persze ez csak addig működik, amíg mindketten higgadtak tudtok maradni, és nem megy át a beszélgetés céltalan vagdalkozásba. Ilyen esetben valóban jobb minél rövidebbre zárni a találkozót.

5. Ne maradjatok “csak barátok!”

Ez a párkapcsolat utáni barátság dolog csak ritka esetben működik. Kizárólag akkor, ha egyik fél részéről sincs már remény vagy érzelem. Egy friss szakításnál azonban ez szinte kizárt, így a legjobb teljesen lezárni kettőtök fejezetét, és megszakítani mindenféle kapcsolatot. Legalábbis egy időre.

Később, ha már az idő begyógyította a sebeket, esetleg mindketten új társra találtatok, akkor még valóban egy jó kis barátság is kisülhet a dologból, de ehhez hónapok, akár évek is kellenek.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások