Egy kert számtalan lehetőséget rejt. Egy darabka saját földterület, amit bátran a saját igényeink és ízlésünk szerint alakíthatunk. A szépen gondozott kertünk olyan helyszín, ahol örömmel lazítunk egy hosszú és fárasztó nap után, szabadidőnkben pedig szívesen csinosítgatjuk. A tökéletes kert azonban nem terem magától, viszont minden perc befektetett energia megéri a fáradságot.

kertunk

A privát szféra jelentősége

Némelyek szeretik büszkén prezentálni két kezük munkáját a szomszédoknak és az utcán közlekedőknek. Ezért olyan kerítést építenek fel, ami ugyan világosan jelzi, hogy hol kezdődik a magánterület, viszont semmit nem takar a kíváncsi szemek elől. Ezzel a megoldással valóban mindenki megcsodálhatja a kertünket. Viszont biztos, hogy azt szeretnénk, hogy mindenki lássa, mit tevékenykedünk épp odabenn?

Persze akadnak, akiket cseppet sem zavar ez a fajta nyilvánosság. Mások viszont olyannyira szeretnek elzárkózni a környékbeliek elől, hogy magas, tömör, átláthatatlan kerítéssel védik telküket.

Természetesen nem muszáj e két véglet valamelyikébe tartoznunk. Ugyanis lehet olyan kerítésünk is, ami ugyan takarja valamennyire a belátást, mégsem szigetel el teljesen a külvilágtól. Ezáltal biztosított a kellő mennyiségű privát szféra, mégsem érezzük börtönben magunkat saját otthonunkban.

Komfort a kertben

Hiába alakítottunk ki egy szép kertet, ha nem tudunk sehová sem leülni egy kicsit pihenni, gyönyörködni a végeredményben, és élvezni a természet békés közelségét.

Ezért célszerű beszerezni néhány kényelmes kerti bútort, ami nemcsak a csendes lazításra lesz kitűnő helyszín, hanem a kerti partikon is jó szolgálatot tesz. A nyári perzselő napsütésben azonban senki sem szeret a tűző napon üldögélni, ezért nem árt gondoskodni némi árnyékolásról sem. A napernyőnél sokkal stílusosabb és időtállóbb egy pergola, amelyet akár virágokkal is befuttathatunk.

Ha szeretnénk törekedni az egységes összképre, akkor válasszuk a Nívó alumínium kerítéselemeket! Ezek a kerítés mellett például pergolához, falburkolathoz, valamint terasz- vagy lépcsőkorláthoz is használhatóak.

Rend a lelke mindennek

Mégis ki érezné jól magát egy olyan kertben, ahol óriási felfordulás van, és minden szanaszét hever? Ilyen környezetben igencsak nehézkes a pihenés. A kerti szerszámoknak sem tesz jót, ha csak a fal mellé támasztva állnak, és ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Sokkal jobb helyen vannak egy kis fészerben vagy faházban.

A kertrendezés során pedig a szemeteskuka mindig egy kritikus pont. Ha nem akarjuk, hogy szem előtt legyen, akkor el kell rejteni a kert végében, viszont teli állapotban borzasztóan nehéz végigvonszolni az udvaron. Ennél sokkal jobb megoldás egy kukatároló, amely szintén hozzájárul kertünk rendezett összképéhez, főleg, ha szintén harmonizál a kerítéssel. Így a kuka nem lesz zavaró helyen, mégis könnyen kivihető a kapu elé.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások