Hirtelen betegség is tehet egy családot rászorulóvá – Egy váratlanul megbetegedett anya, aki nem tudja ellátni gyermekeit, nagy bajban van. Ilyen és ehhez hasonló esetekben is érkeznek segítségkérések a családsegítő szolgálatokhoz, akiknél úgy megnőtt a támogatandók száma a világjárvány kezdete óta, hogy különféle alapítványok segítségét is kérik pártfogoltjaik számára.

Az egyik szervezet, melyre mindig tudnak számítani, a budapesti Anyák az Anyákért Alapítvány, amely 2015-től szervez gyűjtést azoknak az anyáknak, gyermekeknek, családoknak országos szinten, akiknek nehézséget okoz az alapvető, túlélésükhöz szükséges dolgok beszerzése.

Most éppen egy olyan család ügye került hozzájuk, ahol az anyuka rákos beteg lett, kórházba került, gyógykezelése hosszadalmas, és ha jól is sikerül a terápia, az orvosok jóslata alapján leghamarabb nyáron fogja tudni újra ellátni a gyermekeit. Így a kenyérkereső apára maradt a három kisgyermek gondozása, akik közül a legkisebb még egyéves sincs. Tehát az apuka kénytelen otthon maradni a kicsikkel, ezért munkahelyét elveszítve kiszolgáltatott helyzetbe került.

Ez a példa sajnos nem egyedi eset. Az Anyák az Anyákért számos más okból kifolyólag egyik napról a másikra rászorulóvá vált családot támogat, továbbá segítenek ideiglenes anyaotthonokat, gyermekkórházakat is.

 

raszorulo

Az elmúlt két évben megsokszorozódott a bajba jutottak száma. Még olyan is előfordult mostanában, hogy az Alapítvány korábbi adományozójából lett rászoruló, ő egy – a pandémia miatt – munkahelyét elveszítő, egyedülálló édesanya.

Az Alapítvány fáradhatatlanul szervez gyűjtést magánszemélyek, szervezetek körében. A felgyülemlett, egész országból érkező segítségkérések miatt jött most igen jól, hogy egy nagy adag adományt hoztak nekik a szcientológia önkéntes lelkészek, akik már nem először segítik őket a járvány ideje alatt. Ezúttal a több száz kilós szállítmányuk babaruhát, babaágyneműt, felnőttruhát, gyerek- és felnőttcipőt, plüssöket és más gyerekjátékot, folyékony szappant, légfrissítőt, padlófelmosó szert, vízkőoldót, szappant és kézfertőtlenítőt tartalmazott.

Az Anyák az Anyákért csapata pedig – ezekből pár hasznos dolgot összeválogatva – azonnal el is vitt egy adománycsomagot a fent említett, kicsikkel magára maradt apukának, a többit pedig – ahogy a védőnők és a családsegítők rangsorolják -, úgy juttatják el a többi rászorulónak.

llyen és ehhez hasonló adományok segítségével kerülhetik el a szülők, hogy csak azért, mert átmenetileg anyagi gondjaik vannak, állami gondozásba kerüljenek a gyermekeik.

Ezért érdemes különféle, rászorulókat támogató alapítványokat segíteni, mert egy-egy adomány valakinek lehet apróság, másik honfitársunknak pedig a gyermeke megmentését, a család egyben tartását jelentheti.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

Langmár Kommunikáció

 

Hozzászólások