A Fokoláre Mozgalom jelenlegi elnök asszonyáról sugárzik, hogy nem saját magát tartja közösségük vezetőjének. Ezért képes megújulni Mária Műve. Hagyják, hogy Jézus, a Jó Pásztor gondoskodjon róluk.

„Add nekem”. A szentmisén egyértelművé vált számomra, hogy az Apor Vilmos Közéleti Kollégium tagjaiból és szervezőiből alakuló társaságnak akkor van jövője, ha teljesen Teremtőnkre bízzuk sorsát.

Az utóbbi hónapokban sokat foglalkoztatott a kérdés: hogyan tovább? Mögöttünk van két év, számos együtt töltött nappal, sok ajándékkal, még több kérdéssel. Azért hívtuk életre az AVKK-t, tettre kész keresztény fiatalok számára, hogy új minőséget vigyünk a hazai közéletbe. Ennek tartalmát és formáit keressük – közösen.

Eddig inkább nyomasztott, mintsem inspirált a tervezés, de mind a záró hétvégénken, mind e heti mentortalálkozónkon arra jutottunk, hogy leginkább beszélgetésekre, tehát egymás mélyebb megismerésére vágyunk. Ebbe a szakaszba léptünk tehát. E nélkül hiába kezdenénk el munkaszervezetet formálni és feladatokat osztogatni. Lehetnek bármily jó ötleteink, ha azok saját kútfőből születnek.

Mostanra jutottam el idáig, hogy boldogan és felszabadultan mondom ki: a mi mozgalmunk is egészen a Tiéd!

Újpest, 2013. március 24.

Hozzászólások