„Anya, gyereknap van?” – kérdezte őszinte csodálkozással egy kislány a Szamárfül Családi Fesztiválon. Nem is csoda: gyermekzsivaj, vidám zeneszó, hatalmas forgatag, sok játék és kacagás töltötte meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedet az augusztus 19–21. között zajló eseményen, melyre több mint 16 ezer látogató érkezett.

szamarful1

Egyre népszerűbb a most ötödik alkalommal megrendezett Szamárfül Fesztivál, amit az is bizonyít, hogy érkeztek látogatók az egész országból, sőt, Németországból, Angliából és Hollandiából is – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Az ingyenes nyárbúcsúztató esemény a régió legnagyobb gyermekfesztiválja, s immár védjegyévé vált, hogy a gyerekek boldogan viselik a belépésnél kapott papír szamárfüleket. Sokan fényképen is megörökítették a leghelyesebb Csacsikat a Szamárfül Fesztivál Facebook oldalán, a ZsÖK NKft. és a Pécsimami Egyesület felhívására. Óriási sikerrel zajlott a három nap alatt megrendezett közel 100 program, melyek a Zsolnay Negyed lenyűgöző, műemléki környezetében, több mint 20 helyszínen zajlottak.

szamarful4

– Az egyik legjobb hangulatú családi fesztivál, sok ilyen kéne még az országba! – mondta a több ezer néző előtt éneklő Alma zenekar. Ugyancsak telt ház volt Halász Judit koncertjén, és mivel a fesztiválon minden a kreativitásról szólt, a Besh o droM zenekar interaktív mesejátékot is tartott.

Több nemzetközi produkció szerepelt a Szamárfül Fesztivál programjában: gyerekek és felnőttek együtt próbálták megfejteni a katalán szobrász, Guixot Mester játékait és hatalmas hangulatot varázsolt az olasz Calabballa ütőhangszeres csapat is. A Rutkai Bori Banda előadásán kiderült, hogy kik azok a Pizsamátorok, Molnár Jacquline illusztrátor workshopján pedig a művésznő kiállításához kapcsolódó foglalkozásán vehettek részt a gyerekek.

Népszerűek voltak továbbá a színházi előadások és a kézműves foglalkozások is, ahonnan sok szép emléket vihettek haza a látogatók, hogy jövőre se felejtsék el: szamárság lenne otthon maradni!

Szöveg és képek forrása: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Hozzászólások