A száraz bőr kellemetlen érzését sokan jól ismerik.

A bőrünk voltaképpen a legnagyobb kiterjedésű szervünk, és egyben az első védelmi vonal a baktériumok, a környezetszennyezés és más irritáló anyagok ellen, tehát mindenképpen törődnünk kell azzal, hogy jó állapotban legyen. Bár szokás mondani, hogy elsősorban télen, a fűtéstől, az otthon száraz levegőjétől vagy éppen a szeles időjárástól szárad ki a bőrünk, de a nyári események, fürdőzés, napozás is hozzájárulhat ahhoz, hogy felboruljon az egyensúly és a szép, hidratált, telt bőrsejtjeink összehúzódjanak, viszkető, zavaró érzést okozva. Megint másokat az évszakok váltakozása visel meg, mindegy, hogy éppen hidegből lesz meleg, vagy fordítva, a bőr reakciója azt váltja ki, hogy csökken a komfortérzetünk.

Amíg az egészséges bőr puha és rugalmas, ha könnyen kiszárad, durva, repedezett lesz és viszket. A bőr védelmi funkciója a bőr hidratáltságával függ össze. A bőr lipidrétegének csökkenése összefügg a bőr vízvesztésével, ez vezet a bőrszárazsághoz. A száraz bőr inkább csak kényelmetlen, de nem is igazán szép látvány, a tartós bőrszárazság ráncokat, vonalakat mutathat a bőrön, s ily módon még öregítheti is külsőnket. Jó hír, hogy a bőrszárazság általában valamilyen környezeti hatás során alakul ki, s ily módon teljes egészében vagy nagyrészt kezelni is tudjuk.

Sokan vannak, akik zuhanyozás után kezdenek kellemetlen érzést tapasztalni, ennek oka, hogy hazánkban a víz általában kifejezetten keménynek mondható. Ehhez jön még a fűtési szezon elindulása, vagy a szeles idő, és még az sem ritka, hogy valakinek a tünetei annyira fokozódnak, hogy aludni sem tud a szárazságtól viszkető, érzékeny bőrétől. Megint másokat a munkában, tanulásban, koncentrálásban zavar az, hogy semmi másra nem tudnak gondolni, csak a viszketésre. Ilyenkor első számú szabály, hogy ne használjunk szárító hatású szappant, ha tehetjük, rövidebb ideig tusoljunk, ne túl forró vízzel és persze használjunk megfelelően hidratáló testápolókat.A testápoló használatáról kétféleképpen vélekednek az emberek: van, aki elkötelezett, és bármikor kitartóan keni be magát, akár naponta többször is. A másik csoportba tartozók nem annyira szeretik a bőrükön a kencéket, ragacsosnak érzik, melegük lesz tőle. Nekik még inkább jó hír, hogy van megoldás, megtalálhatják személyre szabottan azt a testápolót, amely igény szerint hidratál, regenerál, revitalizál, legyen szó akár különösen érzékeny bőrről is. A Weleda filozófiája szerint ezek a termékek úgy működnek, hogy összhangba kerülnek a használójukkal és beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait.

Ráadásul a kellemetlen nehéz érzet nélkül, hiszen mindegyik Weleda-testápoló könnyű, légies érzéssel, és a benne lévő számtalan olaj gyógyító hatásával ajándékozza meg a használóját, engedi levegőzni a bőrt. A vadrózsa és a citrus illatú hidratál, a homoktövis és a gránátalma regenerál, a ligetszépe új élettel tölt meg, a mandulás testápolót pedig kifejezetten érzékeny bőrre ajánlják. Ezeknek a termékeknek igazi élmény lesz a használata, ráadásul villámgyorsan segítenek a sejtek újjászületésében, a bőr minden esetben sokkal simább és feszesebb lesz. A mesés illat pedig egészen biztosan rabul ejt mindenkit.  

Bővebb információ a Weleda weboldalán olvasható.

Forrás: Arterego Kft.

 

Hozzászólások