A nyár beköszöntével egyes termelők, kereskedők – ha idejük engedi -, eltérnek a megszokott piaci nyitvatartástól és tovább maradnak a Budai utcai piaccsarnok szabadterén. Már szinte éjjel-nappal vásárolható a zöldség és gyümölcs a belvárosi Piacon Kecskeméten.


A nyár beköszöntével egyes termelők, kereskedők – ha idejük engedi -, eltérnek a megszokott piaci nyitvatartástól és tovább maradnak a Budai utcai piaccsarnok szabadterén.

Hiszen jó időben az emberek is szívesebben sétálnak és veszik útjukat a piac felé, ahol a friss, vitamindús, szezonális zöldségek-gyümölcsök  sorakoznak ládákban. Az asztalok roskadoznak a sokrétű választéktól és a mennyiségük súlyától.

zoldseg es gyumolcs

Van olyan kereskedőcsalád, aki már évtizedek óta árul szinte éjjel-nappal, fáradhatatlanul kínálja a szabadtér Budai utca felőli szegletében a zöldséget, gyümölcsöt. Szezonális termékeik választéka kimeríti a teljesség fogalmát. A mindig friss árukészletük, vásárlóbarát áraik, megbízhatóságuk népszerűvé tette őket az évek folyamán.

Aki tehát friss zöldség és gyümölcs vásárlása céljából megy a piacra, és a piaci nyitvatartási időben nem sikerült bevásárolnia, megteheti délutánonként, vagy akár késő estébe nyúlóan is a piachoz kapcsolódó szabadtéren.

 

Forrás: Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet

 

Piaci hírekről ebben a cikkünkben is olvashat