Ezzel a bevezetővel kezdte Az úton című különleges előadását Váry Károly, a Kecskeméti Katona József Színház tagja a Wesselényi utca 1. szám alatti Civil Klubban.

 

vary_novellak1

 

A művész Philip Marc francia író négy novelláját dolgozta fel előadásában mély átéléssel. Négy életképet, négy megható, szívszorító történetet láthattunk, amelyekben négy férfi helyzete rajzolódott ki előttünk.

A hétköznapi történeteket minimális díszlettel oldották meg, mindössze csak egy fogas, és pad gyanánt néhány szék volt a porondon. A novellák között francia sanzonok dallamaiban gyönyörködhettünk.

 

vary_novellak2

 

Az előadás hétköznapi, mégis olyan komoly témákat vetett fel, amelybe mindannyian könnyen beleélhettük magunkat a remek előadásnak köszönhetően.

Az egy órányi performanszra ingyen jöhetett a közönség, ezért is volt megdöbbentő számomra, hogy ilyen kevesen voltak kíváncsiak erre a remek előadásra, ahol a művész a csekély létszámú közönségének éppen úgy játszott, mintha egy hatalmas, telt házas nézőtér pódiumán állna! Na, ez a művészet!

 

vary_novellak3

 

Köszönjük, Művész Úr! Köszönöm, hogy ismét láthattalak, hallhattalak, Váry Karcsi!

 

 

Kökény Éva

 

 

 

Hozzászólások