Programok sokaságával várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztivál rendezvényein. A városligeti intézmény és partnerei jóvoltából a közönség nemcsak az állatmentés kulisszatitkait, a Gemenc vagy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természeti kincseit ismerheti meg, hanem bepillantást nyerhet az ásványok színpompás, csillogó világába, sőt, még a sziklamászást is kipróbálhatja avatott szakemberek segítségével.

 

Április 20-tól 24-ig, azaz szerdától vasárnapig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál lényegében a Föld napjának öt napon át tartó rendezvénnyé való kibővítése, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben. Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, a Magyar Természetjáró Szövetség, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Gemenc ZRt. és több más szervezet.

 

fold fesztival2

 

Az Állatkert szokásos látnivalói és főszezoni kínálata mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között tizenhárom helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. Többek között mentett állatokkal, illetve az állatmentéssel, gyakorlati madárvédelemmel, valamint az ásványok csodálatos világával is megismerkedhet a közönség, de lesz játszóház, ki lehet próbálni a hegymászást és a sziklaereszkedést a Nagyszikla oldalában, sőt, még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. Hétvégén a kínálat további hét programmal egészül ki, lesz állatkerti vetélkedő, könyvbemutató és művészetpedagógiai foglalkozás is.

 

fold fesztival3

 

Szerdától látogatható az állatkerti Barlangteremben a Vadlovak az őskorból című fotókiállítás is, amely Korbely Attila, Ozogány Katalin és Sándor István fényképfelvételei segítségével kalauzolja el a látogatókat az ázsiai vadlovak világába.

A Föld Fesztivál részletes programja az Állatkert honlapján olvasható.

 

 

Hozzászólások