Szombaton kezdődik és szerdáig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rendezvény a Föld napja ötnapos programsorozattá kibővített változata a városligeti intézményben. 

A fesztivál valamennyi napján változatos programokat kínálnak az apróbb és nagyobb érdeklődőknek. Bemutatják például az Állatkert madármentő tevékenységét, lesz egy óvodásoknak, iskolásoknak, illetve családoknak szervezett természetvédelmi vetélkedő, sőt, aki akar, még az állatkerti növényültetésbe is besegíthet.

                                                            

Számos partner szervezet is bemutatkozik a rendezvényen. Egy-egy standdal ott lesz a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága, az Országos Erdészeti Egyesület és több más szervezet is. Lesz öko-játszóház, illetve megújuló energia bemutató is.

A sokféle program mellett rengeteg állatkölyköt és fiókát is láthatnak a látogatók. A legnagyobb sztárok kétségkívül a kéthónapos oroszlánkölykök, illetve Asha, a velük csaknem egyidős elefántborjú. De a gazelláknál, a lajhároknál, a kuszkuszoknál, a jávai languroknál és még sok más állatnál is volt szaporulat a közelmúltban, így ezeket a jövevényeket is meg lehet tekinteni.

A fesztivál programja itt olvasható.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert

2013. április 19.

Hozzászólások