A Bookline Busz minden nyáron körbejárja az ország legnagyobb kulturális fesztiváljait. Idén télen a webáruház már nemcsak az olvasóközönséget örvendezteti meg. A busz a téli hónapokra különleges köntösbe öltözik, és fénybusszal járja a gyermekotthonokat a Bookline. Foglalkozásokkal és könyvadományokkal teszi emlékezetessé a gyerekek számára az ünnepet.

A Bookline számára kiemelten fontos az olvasásnépszerűsítés.  Mindennél és mindenkinél fontosabb a felnövekvő generáció, a gyermekek, akikből majd olvasó felnőttek válnak. Ezért idén télen üzembe helyezi a díjnyertes Bookline Buszt, amellyel két budapesti és három vidéki város gyermekotthonába is ellátogatnak, könyvadományokkal, forró csokival és gyerekfoglalkozással örvendeztetve meg azok lakóit.

A karácsonyi hangulat szellemében égőkkel díszítették fel a Bookline zöld buszát, ami még izgalmasabbá varázsolja a gyerekek számára az élményt. A látogatások során a webáruház dolgozói mézeskaláccsal, forró csokival, gyerekfoglalkozásokkal és könyvadományokkal készülnek a gyerekek számára. Minden egyes helyszínre 50 darab könyvet visznek, amelyek között 20 éves korig minden korosztály találhat magának kedvére valót.

Az otthonok lakói többek között olyan izgalmas könyveket kapnak, mint A tél jegyesei – A tükörjáró, 50 elszánt magyar nő, Zeusz és bandája – Görög mitológia újratöltve, A sátánármányos parázsvarázs-pokolikőr-puncspancs-lódítóbódítóka, és a Ringató-mesék – Borsi a hóban.

Emellett Kis-Várday Júlia a Szívünk rajta program koordinátora Varró Dániel A szomjas troll és Al Ghaoui Hesna Holli, a hős – Mese arról, hogyan félj bátran című könyvei alapján tart interaktív foglalkozást. Al Ghaoui Hesna története alapján a gyerekek egy óriás társasjátékban és bátorságpróbán vehetnek részt, Varró Dániel könyvéből pedig A leprikónok átka című mese elevenedik meg. Ahogy a könyvben, úgy a foglalkozáson is a gyerekek szavazással dönthetnek a történet alakulásáról. Közben kincseket is szerezhetnek, lakka-lekvárt kóstolhatnak, és nemcsak trollal párbajozhatnak, de még rejtvényt is megoldhatnak.

A Bookline Fénybusz többek között ellátogat a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonba, az érdi Fészek Alapítványhoz és a budapesti Burattino Gyermekotthonba.

A Libri-Bookline Zrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalata. A két legerősebb magyarországi könyves márka, a Libri és a Bookline összefonódásával jött létre. A Libri az ország prémium bolthálózataként és könyvkereskedőjeként a szakértői szemléletet és megbízhatóságot közvetíti. A Bookline fiatalos, trendalkotó, olvasás- és könyvszerető imidzsével és az ország legerősebb online könyváruházával szolgálja ki az olvasókat.

A Bookline 2017-ben rendkívül sikeres évet zárt, a Bookline Busszal 3 díjat is kiérdemelt az Év kereskedője versenyben.

2018-ban a Már egy perc olvasás is élmény elnevezésű, Örkény Egyperceseket bemutató kampánya az Aranypenge megmérettetésen az Ezüst pengét és Bronz pengét is elnyerte.  Besöpörte a Prizma kreatív PR díj Ezüst díját is. A KPMG kutatásában a webáruház a Legjobb ügyfélélmény kategóriában ezüst helyezett lett. A tavaly nyitott Bookline Móricz könyvesbolt pedig megszerezte Az év kutyabarát helye minősítést.

2019-ben Olvass bajuszostól kampányával összesen öt díjat kapott az Arany Penge és a Hipnózis reklámszakmai megmérettetéseken. Az utóbbi versenyen a korábban említett Örkény-kampányt is díjazták. Az Arany Pengén a cégcsoport megkapta az Év ügyfele díjat is.

 

Mihályi Dávid pr asszisztens
Libri-Bookline Zrt.

 

Hozzászólások