Everest – Tibet felől a világ tetején. Hogy kerül egy ügyvéd a világ tetejére? Mi érzékelhető 8000 méter fölött? Ez is kiderül dr. Neszmélyi Emil Everest-csúcsmászó előadásából!

A Zsolnay Negyedben tart beszámolót az első és egyetlen magyar, aki a nehezebb, tibeti oldalról mászta meg a Mount Everestet! Izgalom, humor és határtalan erő várja szeptember 11-én 18 órakor az E78-as Koncertterem közönségét!

Az előadó civilben ügyvéd, egykori kosárlabdázó, az első és az egyetlen magyar, aki a nehezebb, tibeti oldalon juttatta el a nemzeti zászlónkat a világ tetejére, a Mount Everest 8848 méter magas csúcsára. Tette mindezt asztmás betegsége és a csúcstámadás idején átélt asztmás rohamai ellenére. Az Everest expedíció közel két hónapot vett igénybe, a hegy csúcsán 22 percet töltött, -30 Celsius-fok és 50 km/h körüli széllökések közepette. Sikerét a Magyar Arany Érdemkereszttel is elismerték.

Dr. Neszmélyi Emil különleges előadói stílusát jellemzi, hogy egyúttal a Dumaszínház vendégelőadója is, ahol történeteivel és azok motivációs hatásával szórakoztatja a közönséget hónapról hónapra, rendszerint telt ház mellett. Az előadás stílusa elgondolkodtató és könnyed, egy időben és váltakozó módon is, amely úgy került összeállításra, hogy közben a közönség tagjai akár azt is érezhetik, hogy az előadóval közösen másszák meg az Everestet.

Kérdések, amelyekre választ kaphat a közönség:
– Miként zajlott a fizikai és mentális felkészülés?
– Milyen asztmásként létezni a halálzónában 8000 méter fölött?
– Milyen pszichológiai technikák szükségesek a túléléshez?
– Mik az életveszély okai extrém magaslaton?
– Mi érzékelhető a világból 8000 méter fölött?
– Hogy kerül egy ügyvéd a világ tetejére?

Dr. Neszmélyi Emil az előadást követően örömmel válaszol kérdésekre is.
Az előadás 12 éves kortól minden korosztálynak ajánlott.

 

Támogatók: Nomád Sport, Doboz Mozgásközpont

Részletes program: itt

 

Hozzászólások