Kecskeméten elkészült a Hírös Város Turisztikai Központ a Rákóczi úton, a néhai Városi Mozi megszépült épületében. Bár hivatalosan nem adták még át, a színház évadnyitó társulati ülésére már itt került sor szeptember elsején. A Kelemen László Kamaraszínház ugyanis itt kapott új helyet, de a Leskowszky hangszergyűjteményt is itt nézhetik majd meg az érdeklődők.

 

evadnyito1

 

A Himnusz elhangzása után Cseke Péter igazgató köszöntötte a társulatot, és boldog új évadot kívánt valamennyiüknek. Hangsúlyozta, hogy nem sok város büszkélkedhet új színházépülettel, ezért köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették ennek a szép épületnek a megújulását.

 

evadnyito7

Kiss Jenő színművész

Miután Kiss Jenő színművész előadta Petőfi Sándor Levél egy színész barátomnak című versét ízesen, vidáman és humorral fűszerezve, Cseke Péter a nyár eredményeiről számolt be. Nagy siker volt ismét a Passió című előadás az Arborétumban, és nagy hír az, hogy felvételt nyertek az Euro Passió Szövetségbe, amelynek rendezvényét 2017-ben Kecskeméten tartják.

 

evadnyito10

 

Szarvason két díjat kapott a Csoportterápia című előadás: elnyerte a legjobb zenés darabnak járó díjat, a Szeretet-díjat pedig Cseke Péternek ítélték oda. Visszatekintve a 2014/2015-ös évadra, nagyon sikeresnek minősítette a színház munkáját a direktor. Műsoraikat több mint 107.000 néző látta, és ez országos viszonylatban is kiemelkedő. Az egyéb rendezvényekkel együtt összesen 351 előadásuk volt. Az elmúlt évadban 16.235 bérletet adtak el. Az idei évadra már augusztus végén megkezdődött a bérletezés, és eddig 4694 bérletet vásároltak a színházrajongók.

 

evadnyito5

Rusznyák Gábor bemutatkozása

Személyi változásokról is szólt Cseke Péter, többek között bemutatta Rusznyák Gábort, a színház új főrendezőjét. Először rendez majd az idei évadban Kecskeméten Bezerédi Zoltán. Barta Dóra, a Kecskeméti City Balett vezetője is beszélt a terveikről: az új évadban továbbra is játsszák a nagy sikerű Carment, de újdonságként említette, hogy egy négy részből álló mini előadás-sorozattal készülnek, az elsőben Csík Jánossal és az Eszencia zenekarral dolgoznak együtt.

 

evadnyito3

Barta Dóra, a Kecskeméti City Balett vezetője

A színház külföldi szerepléseinek sorába illeszkedik a moszkvai drámafesztiválon való szereplés, ahová a Párcsere című előadásuk kapott meghívást. Szép, színes évad várja a színészeket, a munkatársakat és a nézőket egyaránt.

 

evadnyito8

Az új színház előcsarnokában

 

 

 Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások