Ha eljött a te napod, álmaid hercege megkérte a kezed, és kitűztétek az esküvőtök napját, elkezdődik a versenyfutás az idővel. Hirtelen ezer teendővel telik meg a naptárad, és azt sem tudod, hogy kezdj neki. Mikor és mit kell lefoglalni, beszerezni, véglegesíteni, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. Pedig nem olyan nehéz az esküvő megszervezése, főleg, ha van elképzelésetek, hogy mit is szeretnétek. A lényeg, hogy először mindent gondoljatok át és beszéljetek meg, majd írjatok egy ütemezést, hogy mikor mit kell intézni. Utána már gyerekjáték az esküvőszervezés.

eskuvoszervezes

Az esküvő megszervezésének nagy részét, hacsak nem kérünk fel rá valakit, a menyasszony szokta intézni. Ez azért van, mert mi, nők álmodozunk kislánykorunk óta a hetedhét országra szóló lagziról. Így általában konkrét elképzelésünk van az utolsó apró részletig. Mivel a szervezés sokszor nem kis idegességgel jár, így egy alapos előkészülettel és mindenre kiterjedő listával sok rizikófaktor és nyugtalankodás kiküszöbölhető.

Első lépések az esküvőszervezésben

Az első és legfontosabb feladat, hogy kiválasszátok az esküvő időpontját, és lefoglaljátok a polgári és templomi szertartás helyszínét a választott dátumra. Most kell, hogy megszabjátok a költségkeretet, amelyben mozoghattok. Érdemes egy kis tartalékot elkülöníteni, mely az esetleges váratlan kiadásokat is tudja fedezni. Ami még elengedhetetlen, az annak az átgondolása, hogy mekkora létszámú esküvőt szeretnétek, illetve hol szeretnétek megtartani a lakodalmat. Legyen kis, családias menyegző vagy világraszóló lakodalom, a szervezés folyamata lényegében ugyanaz.

Ebben az időszakban kell még eldönteni, hogy magad szervezed-e meg a ceremóniát vagy egy profi segítségét kéred. Ha úgy döntesz, hogy bevállalod, akkor számos weboldalról inspirálódhatsz, illetve kaphatsz segítséget. Ilyen például az Esküvőpalota, ahol mindent megtalálsz egy helyen.

Az esküvőszervezés középső időszaka

Az esküvőszervezés középső hónapjaiban jöhet a várva várt rész, amit minden menyasszony a legjobban vár, ez pedig az esküvői ruha kiválasztása. Ebben az időszakban döntötök a menyasszonyi autó, a virág, a dekoráció, a meghívó és a jegygyűrű kérdésében. A templomi esküvő előtti jegyesoktatás is elkezdődik. Ekkor szükséges véglegesíteni a szolgáltatókkal a szerződéseket, és kiosztani a meghívót.

Végső visszaszámlálás az esküvőig

Az utolsó időszakban újra minden felpörö. Az izgalom a tetőfokára hág, és rohamosan közeleg a nagy nap időpontja. Itt kell a szolgáltatókkal a végső egyeztetéseket lebonyolítani, a menyasszonyi ruhát méretre igazítani, a nászutat, legény- és leánybúcsút megszervezni. Az esküvő előtti néhány napra érdemes szabadságot kivenni. Így lesz elég idő a próbafrizurára és -sminkre, belefér egy lazító masszázs és egy kis kényeztetés is.

Ha mindent alaposan átgondolsz, megtervezel, hagysz magadnak időt a szervezésre, akkor erre az időszakra is úgy fogsz visszagondolni, mint életed egyik legcsodásabb napját megelőző mesebeli időszakára.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások