Sokan szeretnének olcsón karikagyűrűhöz jutni kis hazánkban. Bár jogos elképzelés, mégis kicsit abszurd a cikkünk témájául szolgáló szempontok alapján. Karikagyűrűt olcsón… Megpróbálunk néhány alternatív lehetőséget is bemutatni, amivel kissé redukálhatjuk a költségeket.

karikagyurut

Gyakori kérdés

Egyre többször fordul elő, hogy az interneten belefutunk abba a kérdésbe, hogy hol találhatunk igazán olcsó karikagyűrűt. Alapvetően azt gondolhatnánk, hogy a költséghatékonyság és a karikagyűrű fogalma összeférhetetlen dolgok. Mégis meglehet, hogy tudunk segíteni rajta.

Ez az ékszer alapvetően arra szolgál, hogy mindenki lássa, hogy elkötelezted magad egy életre, és megtaláltad az igazit. Mivel egy életre szól, akárcsak a döntésetek, így alaposan át kell gondolni a választást.

A karikagyűrű alapanyaga a legtöbbször arany, mivel ez kellően tartós ahhoz, hogy egy életen át viseljük. Természetesen jóval tartósabb anyagok is léteznek, mégis az arany az, ami elterjedt a mindennapokban. Ennek bár van egy alapvető költsége, mégis ár-érték arányban a legjobb választás. Sokan a spórolás jegyében inkább ezüst karikagyűrűt választanak, de ezt a döntést rövid időn belül megbánják. Mivel az ezüst sokkal kevésbé kemény, mint az arany, így hamar deformálódik, a karcolásokról nem is beszélve. Tehát van, amikor az olcsó csak az igazán drága.

Min spórolhatunk még?

Ha a gyűrű készítője az ismerősünk, akkor akár a munkadíjon is sokat lehet spórolni. Persze ez egy nagyon ingoványos talaj, hiszen bár szép a barátság, ez egy megélhetési forrás, és az egyedi karikagyűrűk meglehetősen igényes és drága munkának számítanak.

Persze nem muszáj, hogy egyedi gyűrűt készíttessünk a saját elképzelésünk alapján, mert az igazán nem pénztárcabarát megoldás. Ellenben ha olcsóbb karikagyűrűt szeretnénk, akkor érdemes a Gyűrűgurut választani. Nagyon mutatós darabok várnak mindenkire, és még árban is igen kedvezőek.

A karikagyűrű utolsó tényezője, ami nagyban befolyásolni tudja az árát, az a benne foglalt kő. Ez azt jelenti, hogy ha gyémánttal szeretnénk díszíteni azt az ékszert, amit egy életen át viselni fogunk, akkor az meglehetősen költséges lesz. Hiszen a gyémánt a legerősebb és legértékesebb drágakő. Ezt befolyásolja a kő mérete, tisztasága, karátszáma és természetesen a színe. Ha úgy érezzük, hogy a gyűrűbe egy színes gyémánt illene, akkor se habozzunk, mivel a természetben számtalan árnyalatban előfordulnak.

Ahogy látható, a legtartósabb az arany, gyémánttal díszített karikagyűrű, ami egy életen át hű társunk lehet. Azt, hogy ezt hol szerezzük be, személyesen vagy épp webáruházban, az mind maximálisan szubjektív dolog. Attól függ, hogy kinek melyik jelenleg a kényelmesebb.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM