A Barokk Varázsa rendezvénysorozat az egész országban egyedülálló látványosság, melynek csúcspontja a híres Barokk Esküvő. A Barokk Esküvő egy életre szóló élményt jelent annak az ifjú párnak, akit Győr városa több száz jelentkező közül választ ki, hogy egy eredeti barokk házasságkötési ceremónia szerint keljenek egybe, melynek díszlete Győr csodálatos barokk belvárosa, násznépe pedig több száz barokk jelmezes győri lakos.


A Barokk Varázsa rendezvénysorozat ebben az évben augusztus 8-án, pénteken veszi kezdetét, ekkor már egész Győr barokk lázban ég, de még tehetünk egy börtöntúrát a Lőcsei fehér asszony nyomában és Domenico Menini és a Straviarte Phora Quartett előadásában meghallgathatjuk a menyasszonynak adott szerelmi szerenádot is.

Szombaton a város apraja-nagyja az esti esküvőre készül, amit a híres barokk esküvői felvonulás vezet fel.  A felvonuláson az ifjú párt nemcsak az udvarhölgyek és a násznép kísérik, hanem a több száz jelmezes győri lakos: lovas hintók, trombitások, táncosok, zenészek, pantomimesek, komédiások, mindenki kiveszi részét a ceremóniából. A barokk felvonuláson megelevenednek az ókori erények: a Mértékletesség, az Igazságosság, a Becsületesség, az Erő, de az ifjú párnak szüksége van a szerencsére is, így Fortuna sem hiányozhat a sorból.  Az esküvő forgatókönyve egy XVII. századi magyar főúri esküvő korabeli leírása alapján készült: az egykori házassági szerződés, a móringlevél felolvasása után a menyasszony fejéről a vőfély karddal veszi le a virágkoszorút majd az esketés után fáklyás táncosok köszöntik az ifjú párt.


Különleges programnak ígérkezik a barokk disco, a barokk performance, a bolond esküvő, az Eszterházy-palota erkélyén a toronyzene, a csalfa barokk szerelmi barangolás, a tüzes hastánc show, a Magyar Reneszánsz Együttes koncertje, az Experidance előadása a Széchenyi téren és a PR Evolution Dance Company Barokk intimitás c. produkciója az Apátúr ház udvarán.


A Barokk Varázsa rendezvénysorozaton augusztus 8. és 10. között óramese, barokk táncház, kézműves vásárok, pantomimesek, táncosok, fegyveres színi játék, lövészbemutató, koncertek, vásári komédiák, színházi előadások, valamint gyerekprogramok is szórakoztatják az érdeklődőket.

Bővebb információ a www.gyor.hu és a www.fesztivalkozpontgyor.hu oldalon található.

(Barokk Esküvő sajtóközlemény)

2014. július 12.

Hozzászólások