Több száz millió forint értékű beruházás eredményeként a Körösök Szívének egyik legnagyobb wellness-központjává fejlődött a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel****. A szálloda az elmúlt egy évben mintegy kétszeresére növelte wellness-részlegét.

liget_hotel1

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel**** a Körösök Szívének egy paradicsomi szeglete: a térség egyetlen négycsillagos szállodája idén tavaszra megduplázta wellness-részlegét, egészség-orientált kínálatát pedig népszerű egészségügyi szolgáltatásokkal bővítette. A szarvasi hotel több mint száz kilométeres körzetben az egyetlen medical-wellnesst kínáló létesítmény a Dél-Alföldön.

A fejlesztés során nem csupán egy új épületszárny készült el a négycsillagos szarvasi hotelben, de a Liget saját gyógyvizes termálkútjára, a 670 méter mélyről feltörő termálvízre építve gyógyászati és wellness kezelésekkel is bővítette szolgáltatásait. A most átadott új épületszárnyban akadálymentesített, összenyitható szobákat és lakosztályokat is kialakítottak.

liget_hotel2

Az új szárnyban japán típusú fürdő kapott helyet, az új medence mellett elkészült egy nagyméretű sóbarlang is. A már jelenleg is működő kültéri Szauna Ház, valamint az itt zajló Szauna Szeánszok mellett a vendégek immár új masszázsfajták, hidroterápiás kezelések, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak.

A most átadott fejlesztéssel a Ligetben bővült a termálvíz-felhasználás is. A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, a négycsillagos hotel azonban egyike azon ritka magyarországi épületeknek, amelyek hűtésüket is a termálvíz egy speciális felhasználási módjával oldották meg. A hotelben felhasznált villamos energia mind nagyobb részét állítják elő a napelemekből származó energiával.
A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét is kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.

liget_hotel3

A Liget Hotel nagy hangsúlyt helyez a helyi gasztronómiai nevezetességek bemutatására. Az étlapon egy teljes oldalon kínálja a szálloda az olyan helyi specialitásokat, mint a Körös-Maros Nemzeti Park szürkemarháiból készült ételeket, a szarvasi születésű Kossuth-díjas operaénekes, Melis György kedvenc ételét, a Melis- tokányt, és további Szarvasra jellemző specialitásokat. Az ország négycsillagos szállodái között a Liget Hotel vállalta fel elsőként a helyi kézműves sörök beemelését az italkínálatba, így a szarvasi négycsillagos szállodában a békésszentandrási Szent András Sörfőzde kézműves söreit is kóstolhatják a vendégek.

További információ:

www.ligetszarvas.hu

A Liget Hotel facebook oldala

Forrás: Wolf Kommunikáció

 

Hozzászólások