Egy építészeti és enteriőr területekre specializálódott fotós a munkája során leginkább a hatékony fényképek elkészítésére összpontosít. Ez a fotózáson belüli, rendkívül izgalmas részterület nemcsak a nagyobb szállodai, illetve építészeti alkotásokkal kapcsolatos munkákkal jár.

Emellett gyakorta van lehetőség lakberendezők, befektetők és enteriőr tervezők kérésére fotózni kisebb lakásokat is. Ebben a bejegyzésben pontosan egy ilyen hangulatos lakás fotózásáról lesz szó a Corvin-negyedben.

A lényeg a részletekben rejlik

Ezeknek a fotóknak az elkészítésénél kiemelten fontos odafigyelni a legapróbb részletekre is. A legnagyobb kihívást a rendelkezésre álló szűk terek adják, hiszen a lakás alapterülete mindössze 40 négyzetméter, amibe egy nappali, egy szoba és egy terasz tartozik.

Fókuszban a belső terek és méretek

A munka során természetesen ügyelni kell a megfelelő vizuális megjelenésre. Emellett az igazán lényeges dolog az, hogy a lakást úgy sikerüljön bemutatni, hogy az elkészült fotók alapján a néző képes legyen összekötni a tereket egymással.

Ennek megfelelően a kompozíciók választása során különös odafigyelést igényel, hogy a szobák fotózása után a szemlélő számára teljesen egyértelmű legyen, hogy mi honnan nyílik, illetve mekkora mérettel rendelkeznek a szobák, milyen nagy a mozgástér.

Tetszetős világítástechnika, ami még inkább hangulatossá varázsolja a lakást

Jancsó Gergely legutóbbi lakásfotózásának alkalmával különösen tetszetős volt a lakás világítástechnikája, a csillárok, illetve az állólámpák. Ezen felül egy belvárosi lakásban szinte már-már felbecsülhetetlen értéket tud képviselni egy terasz, persze ehhez az is kell, hogy a belvárosi szmog ne legyen túlságosan zavaró az aktuális lakó számára.

Az elkészült lakásfotókat egyébként rövid távú kiadásra fogja felhasználni a lakás tulajdonosa. Neki nem ez volt az első, és nem is az utolsó elkészült lakása, aminek kapcsán lehetőség nyílt minőségi enteriőr fotókat készíteni.

 

 

Hozzászólások