Az elmúlt hetekben a nyári kánikula az arcbőrünket is kicsit megviselte, így fokozott figyelmet érdemel a nyár végi, ősz eleji ápolás is. A megfelelő fényvédelem mellett azonban ne feledkezzünk meg a gondos tisztításról, tonizálásról sem. Ilyenkor, évszakváltás idején pedig még a szokottnál is körültekintőbben érdemes kozmetikumokat választanunk.

ude_arcbor2

A sós tengervíz, a strandok klóros medencéjének vize, az erős napfény mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arcbőrünk fakóvá, színtelenné váljon. A pórusok könnyebben eltömítődnek, a zsírosodásra hajlamos bőr még fényesebb lesz, a száraz bőr pedig még jobban húzódik. Pár perces napi rutin bevezetésével azonban könnyedén megszabadulhatunk a problémáktól. A gondos arctisztítás reggel és este, illetve napozás előtt megszabadít a szennyeződésektől, így bőrünk fellélegzik, és legjobb formáját mutathatja a legforróbb évszakban is.

A nyári arcápolásban a sorrend marad a megszokott: tisztítás, tonizálás, hidratálás. Legfőbb vágyunk a melegben a felfrissülés, és ezt várjuk az arcápolónktól is. A Weleda Frissítő Arctisztítója különösen praktikus, hiszen egy lépést spórolhatunk vele, mert tisztít és tonizál egyszerre.  A természetes olívaolaj szappan segítségével a pórusok mélyére hatolva tisztítja az arcbőrt. Használata roppant egyszerű, egy megnedvesített vattára nyomva az arc, a nyak és a dekoltázs területét töröljük át, addig váltogatva a vattát, amíg az tiszta nem marad.

ude_arcbor1

Akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, annak érdemes tonikot használnia. A vadrózsalevél kivonat finoman összehúzza a pórusokat, így a tisztító hatás mellett segíti a bőrt, ami újra üde lesz. A Weleda Élénkítő Arclemosó Tonik tartalmazza a természet e csodás adományát, célszerű reggel és este is használni.  A száraz arcbőr ápolása pedig gazdag arctisztító tejet kíván. Ezzel a bőrtípussal szelíden kell bánni, mert a szárazság általában érzékenységgel párosul.  A Weleda Arctisztító Tej természetes összetevői, mint a jojoba olaj, íriszgyökér kivonat és varázsmogyoró táplálják a bőrt, és még az érzékeny bőrt is védik a kiszáradástól.

A legfontosabb tehát, hogy a szennyeződésektől rendszeresen szabadítsuk meg az arcbőrünket, és ne feledkezzünk meg esténként a smink eltávolításáról sem.

ude_arcbor3

Apró trükkökkel fokozhatjuk a frissítő hatást. A bőrünk élénkebb lesz, ha reggelente hidegvízzel paskolgatjuk, a bátrabbak pedig kipróbálhatják a jégkockát is. Addig kell dörzsölgetni vele körkörös mozdulatokkal a bőrt, amíg el nem olvad a jég. A fagyasztóban tárolt kisebb, érdesebb törülköző is remek „radír” a forróbb napokon.

A napi pár perces gondoskodást meghálálja a bőrünk, és üdén, frissen élvezhetjük a nyárvégi, ősz eleji napokat is!

További információ:
www.weleda.hu
www.facebook.com/WeledaH

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások