Emeljünk fel minél több gyermeket! Ezzel az elnevezéssel idén a kecskeméti Születésünnep keretében csatlakozik a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és számos helyi szervezet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényéhez.

emeljunk fel

A hírös városi programsorozat célja, hogy a kecskeméti és környékbeli családok is hozzájárulhassanak az egyszerre magasba tartott gyermekek világrekord-kísérletéhez, ezzel is ráirányítva a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára. Tavaly és korábban országos és határon túli összefogással több mint 10 ezer gyermeket emeltek fel a szülők egyszerre, megmutatva, hogy a gyermek örök érték.

Minden családot, nagyszülőt és szülőt szeretettel várnak unokáikkal és gyermekeikkel

Kecskeméten a Szabadság téren

2021. szeptember 25-én, szombaton.

A rendezvénysorozat keretében 80 darab AJÁNDÉK kismotort adnak az első nyolcvan regisztrálónak, akik a délelőtt folyamán részt is vesznek programokon. Regisztrálni itt lehet 

Reggel 9.00 órától kismotoros felvonulásra várják a családokat. A részvételért Születésünnep-pecsét is jár.

A felvonulást követően vehetik át a családok a virágokat, hiszen 10.00 órától veszi kezdetét az Anyák napi virágültetés a Kecskemétimamival, amelyre előzetesen regisztrálni szükséges itt. A virágültetésen résztvevők között további 20 kismotort sorsolnak ki, és ezért a programelemért is jár a Születésünnep-pecsét.

A virágok átvételével egyidőben a szervezők kézműves foglalkozással is készülnek.

A Grapevine Tánciskola növendékeinek műsorába bárki bekapcsolódhat 10 óra 30 perctől, majd pontban 11.00 órakor kezdődik a minél több magasba emelt gyermek korábbi világrekordjának megdöntési kísérlete. Ezért is jár a Születésünnep-pecsét.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, hiszen minden résztvevő családot arra kérnek, gondoljanak a nehéz körülmények között élő szülőkre, gyermekekre, és hozzanak magukkal egy tartós élelmiszert és/vagy egy tisztálkodási szert. A felajánlásokból összeállított csomagokkal a Kecskeméti E-KECSAP (Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány) helyi családokat segít majd.

A harmadik alkalommal megszervezett “Emeljünk fel minél több gyermeket!” elnevezésű kezdeményezés több civil szervezet összefogásával, valamint Kecskemét önkormányzata, a Miniszterelnökség, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jön létre.

Szervezők:

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Születésünnep Kecskeméten

Kecskemétimami

Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány

Grapevine Tánciskola

 

További információk:

A rendezvény weboldala

Facebook

Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

 

Korábbi cikkünk ebben a témában

 

Hozzászólások