Szeptember 22-én Budapesten járt a kecskeméti Hírös olWASSókör néhány lelkes tagja a Panoráma Világklub rendezvényén, ahol többek között találkoztunk néhai Wass Albert bátyánk Miklós fiával és feleségével, Zsuzsanna asszonnyal.

A mikrofonnál Czegei Wass Miklós és felesége, Zilahy Zsuzsanna

A Világklub Határtalan összefogás értékeinkért jelmondata jegyében jelenleg 95 országban 228 politikamentes civil, baráti klub található. A rendezvény első részében a klubhálózat ópusztaszeri, argentínai, oslói, equadori és perui, sydney-i, New York-i, újvidéki társklubjainak beszámolóit, emlékezéseit hallhattuk, láthattuk.

Az est díszvendége volt Manuel Palacios író Ecuadorból, aki a Móricz János által ismertté tett Tayos/Táltos Barlang kutatója, és Las Vegasból Czegei Wass Miklós és felesége, Zilahy Zsuzsanna.

Wass Miklós a kecskeméti Hírös olWASSókör képviselői körében. Jobbról balra: K. Szabó Benedek, Nagy Ferenc, Wass Miklós és Csernus Lajos.

A 2018-as Wass Albert Emlékév tervezett programjairól dr. Tanka László szólt: WATT: Wass Albert Tisztelőinek Társasága megalakításáról, a készülő Örökségkönyvről, amibe még várják az élménybeszámolókat, a január 7-i gálaműsorról és az emlékszobor állításról.

Wass Albert verseket hallhattunk Szalóczy Pál, Tarics Péter, Suták Ferenc előadóművészektől. Vincze B. András megzenésített Wass verseket adott elő. Kasza Márton Lajos, a Kanadai Magyar Írószövetség tiszteletbeli elnöke emlékezett Wass Albertre. Részletet láthattunk ifj. Szalay Róbert a Fenyőfáktól a pálmafákig című filmjéből.

Gyöngyösi Szabó Katalin és Wass Miklós

Pár perces bemutatkozásra is lehetőség nyílott. Vetített képek mellett szóltam a Hírös Rovókör szervezte olWASSunk Együtt rendezvényeinktől a trianoni megemlékezésen és a Hírös olWASSókörön át a célul tűzött kecskeméti Wass emlékműig. Wasséknak ajándékoztunk egy, a június 4-i kecskeméti Cifrapalotabéli zenés irodalmi emlékezésen készült Adjátok vissza a hegyeimet! DVD-t.

Adjátok vissza a hegyeimet! – A kecskeméti jótékonysági rendezvény DVD-je ajándékba

 

 

Csernus Lajos, a Hírös Rovókör vezetője

 

 

 

 

Hozzászólások