Egy igazán ötletes és hasznos önkéntesmunka-lehetőségre figyeltünk fel a facebookon. Néhány ismerősünk meg is mérette magát és már munkába is állt.

Íme a felhívás:

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület önkéntes felolvasókat keres, akik segítenek abban, hogy szeptemberig 100 új hangoskönyvet készíthessünk el a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor hangoskönyvtára részére.

Bodor Tibor színművész egymaga közel 9000 órát olvasott fel. Hála a mai modern technikának, a felolvasáshoz ma már nem szükséges stúdióba menni, elég hozzá egy asztali számítógép vagy egy okostelefon. Amennyiben úgy érzed, hogy szívesen segítenél minket egy-egy könyv felolvasásával, akkor kérjük, hogy készíts egy próbaolvasást.

A próbaolvasáshoz a választás a Kis herceg egyik részletére esett, az üzletemberes jelenetre.
A 13. Fejezet. Első mondat: “A negyedik bolygó az üzletemberé volt.” Az utolsó pedig az oldal alja:”Semmit. Birtoklom őket.” A kész anyagokat kérjük, küldd el nekünk a hangkolcsonzo@gmail.com e-mail címre. A próbaolvasás elején kérjük, mondd be a nevedet, hogy azonosítani tudjunk.

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz

És kedveld egyesületünk oldalát, ahol folyamatosan értesülhettek majd Egyesületünk híreiről

A megosztásokat is nagyon köszönjük!

És ha ihletet szeretnél kapni ehhez a küldetéshez, hallgasd meg Babits Mihály: Ritmus a könyvről című versét, Bodor Tibor előadásában.

Forrás: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Bodor Tibor hangoskönyvtára facebook oldala

 

Hozzászólások