December 1-től gyűjti a Baptista Szeretetszolgálat a karácsonyi cipősdobozokat az ország több mint száz pontján, hogy a rászoruló gyerekek és fiatalok is kapjanak ajándékot az ünnepekre.

A december 18-ig tartó akció kedvezményezettjei mások mellett a gyermekotthonokban nevelkedők, a vidéki településeken élő rászorulók, a nagycsaládosok és a karácsonyt kórházban töltő kisgyerekek Magyarországon és a határon túl. Az idei év újdonsága, hogy a 1355-ös adományvonal tárcsázásával 300 forinttal támogathatják a segíteni szándékozók egy-egy cipősdoboznyi ajándék célba jutását.

A gyűjtőpontokról a www.ciposdoboz.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. Révész Szilvia, a szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója azt kérte, hogy a cipősdobozokba inkább sok apró kincs kerüljön, és olyan ajándékokat válasszanak az adakozók, amelyeknek ők is örülnének vagy örültek volna gyerekként. Folyékony, romlékony és törékeny dolgokat ne tegyenek a csomagba, a cipősdoboz tetejét és az alsó részét pedig külön-külön borítsák be csomagolópapírral.
A 16-18 éves tinédzser fiúknak mindig kevesebb adomány érkezik, pedig az állami intézetektől, nevelőintézetektől sok ilyen kérés érkezik – tette hozzá.

A szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesek december 15-én Parajdon adják át a cipősdobozokat Böjte Csaba árváinak, 16-án jótékonysági koncertet rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában a Harlem Gospel Choir és a Voice fellépőinek közreműködésével.

December 20-án a pécsi rászorulóknak osztanak ajándékot, 22-én pedig a Lurdy Házban a kőbányai gyerekeknek.

 

Forrás: MTI

2012. december 6.

Hozzászólások