Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay Negyedben címmel ingyenes programsorozatot indít a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft., melynek keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban vállal aktív szerepet.

A 266 ingyenes program októbertől 18 hónapon át zajlik a Zsolnay Kulturális Negyedben. A projekt bruttó 10 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A program célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül szélesebb célcsoportok elérésével minden korosztályt, és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt megszólíthassanak, valamint új közösségekbe vezethessék őket.

Régen ott voltak például a fonók, a bridzs klubok, de mára egyre ritkább, hogy rendszeresen összejárjanak az emberek. Ezt a korabeli „klubéletet” szeretnénk feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

A Zsolnay Kert projekt programjain lesznek ismeretterjesztő előadások változatos témákról, például zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak zenéről, természetről. Tartanak kreatív foglalkozásokat, amelyeken különböző készségfejlesztő játékokkal, társasokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak a résztvevők. A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket. A kézműves foglalkozásokat tekintve tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímestojás díszítő és digitalizáló klub is. Igazi különlegességnek ígérkezik a Szenior tánc, amely az idősebb korosztály testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is pozitívan kíván hatni.

A programok a Pécsi Helyi Akciócsoport támogatásával valósulnak meg.

A projektről bővebb információt  ezen az oldalon olvashatnak.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

 

 

Hozzászólások