A Nagycsaládosok Országos Egyesülete videó- és fotópályázatot hirdet „Együtt a család” címmel családok részére. Pályázatunk célja, hogy megmutassuk, hogyan éltük meg a megváltozott körülményeket, mit tanultunk abból egymásról, önmagunkról, szüleinkről, gyermekeinkről.

A koronavírus járvány elleni védekezés sokunk életét megváltoztatta. A gyermekek nem mennek reggel iskolába, bölcsődébe, óvodába, a szülőknek is otthon kell maradniuk, a nagyszülők veszélyeztetettsége miatt velük is megváltozott a kapcsolattartás. Új élethelyzetben találták magukat a családok, amelyet mindenkinek tanulnia, s ahhoz alkalmazkodnia kell. Mint minden új helyzet – függetlenül a nagyon szomorú kiváltó októl – ez is hoz magával felejthetetlen helyzeteket, szituációkat, adott esetben vicces, tréfás pillanatokat.

Pályázati témakör:
A pályázatra olyan fotókat, videófelvételeket (telefonnal készítettet is) várunk, amelyen a pályázó család megmutatja, hogy a szorosabb összezártság milyen helyzeteket hozott az életükbe, amely mások számára is tanulságul szolgálhat. A pályázaton a jellemző, addig nem tapasztalt, esetlegesen vicces helyzeteket is be lehet mutatni.

Pályázók köre:
Családok, családtagok pályázatait várjuk, a NOE tagság nem feltétel!

Beadás módja:
Egy család maximum 3 fotóval vagy videófelvétellel (maximum 180 sec hosszúságú!) pályázhat.
A pályázat beadása csak elektronikusan lehetséges, a noe@noe.hu e-mail címen. Kérjük, hogy nevét, címét, email címét, telefonos elérhetőségét adja meg beadáskor.
Kérjük továbbá, hogy röviden: maximum 1000 karakter (szóközökkel) írja le, hogy a pályázatnak mi a története.

Formátum:
A képeket JPG vagy PDF formátumban várjuk. A videófelvételeket kérjük, hogy töltsék fel a Youtube vagy Vimeo oldalakra, s a feltöltött anyag linkjét küldjék el nekünk. Amennyiben ez nem megvalósítható, úgy mp4 formátumban várjuk a pályázatot.

Beadási határidő: Folyamatos, legkésőbb 2020. május 4. (hétfő, éjfél)
Eredményhirdetés: 2020. május 15.

További tudnivalók:
A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el
A legjobb három mű ( a heti díjasok közül kerül kiválasztásra) díjazása
1. helyezett: 150 000 Ft 2. helyezett: 100 000 Ft 3. helyezett: 50 000 Ft
(a nyeremények bruttóban értendőek)

A zsűri által megfelelőnek talált műveket hetente díjazza, amelyeket közzé tesz a NOE online felületein (feltüntetve az alkotót).

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Kiírónak, azt a Kiíró a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja, a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (kiadvány, kiállítás, stb.).

A Nagycsaládosok Országos Egyesületéről ebben a cikkben is olvashat a Montázs Magazinban.

forrás: Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége