„Nem messze van Szentgyörgy napja, Hej, közel van az öröm napja, Kinyílik a hálótanya, Hej, mikor kopogtatok rajta” – szól a magyar népdal. Április utolsó hétvégéjén szép számmal gyülekeztek a gyerekek és szüleik a hagyományos halasi aprók táncára.

Sokan jöttek a családi délutánra április 27-én, a kiskunhalasi városi könyvtárba. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a kellemes szombat délután. A Kiskunhalasi Népdalkör zenéje mellett Fehérváry Lilla (Szigeti Veszedelem) néptánc tanításával járták a táncot az apróságok. A tavaszi ünnepkör volt középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. A gyerekek agyagból készítettek formákat S. Császár Anna pedagógus-kézműves vezetésével. Hangszersimogató is volt, a citerával és a köcsögdudával is lehetett ismerkedni.

A Pásztortűz Egyesület szervezőcsapata továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a népi kultúrával.

Legközelebb 2019. május 25-én, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárba jöhetnek az aprók táncára a családok.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja.

Forrás: Pásztortűz Kulturális és Hagyományápoló Egyesület
Az Egyesület honlapja

 

 

Hozzászólások