Ahány ház, annyi szokás. Ez pedig a fürdőszobával kapcsolatban sincsen másként. A legtöbbünknek eltér az ízlése, ha lakberendezésről és dekorációról van szó, de a fürdőszoba talán némiképp kivételt képez. Az álomfürdőszoba tudniillik biztos, hogy a tökéletes higiénia színtere. Tisztaság és csillogás jellemzi, melynek a harmonikus színvilág a természetes velejárója. Milyen ötletekkel dobhatod fel a fürdőszoba hangulatát? Mutatjuk!

A legnépszerűbb fürdőszoba stílusok

Modern – rendszerint letisztult formák és egyszerű tárgyak, sőt egészen minimalista berendezés jellemzi ezt a stílust. A színek általában kontrasztot sugároznak.
Country – a természetességet, otthonosságot sugárzó stílusjegyek jellemzik ezt a kategóriát. A természetesség, a visszafogottság úgy a felhasznált anyagok milyenségére, mint a színekre, formákra is vonatkozik.
Rusztikus – nyers, kissé tán durva anyagok használatáról ismerhető fel ez a stílus. Színében a föld árnyalatai, tehát a barna és a szürkés, naturális színek jellemzik. Megvilágításában az otthonos, visszafogott fényeké a főszerep.

A sor persze szinte a végtelenségig folytatható. Most éppen három, egymástól teljesen eltérő stílust emeltünk ki, hogy ezzel is érzékeltessük a különbséget és azokat a tényezőket, amelyekkel nagyot alakíthatunk az összbenyomáson. Nézzük meg azonban a témát részletesebben!

2021 legjobb fürdőszoba dekorációs ötletei

Stílusos mosdó vagy fürdőkád – a szaniterek formavilága kifejezetten meghatározó lehet, ami a stílust illeti. Sok minden eldől ennél a választásnál. A természetes kőből készített mosdókagylók vagy éppen az öntött márvány fürdőkádak egy csapásra megújíthatják a fürdőszoba egészének hangulatát.
Aszimmetrikus formák – lehet az egy tükör vagy egy tetőtéri beépítés eredménye, de a szokatlan formavilág mindig vonzza a tekintetet. Érdemes élni ezzel a hatással.
Retro – nem is feltétlenül kell az egész helyiségnek a retro jegyeit magán viselnie, de csempésszünk valami régiest a szobába, mondjuk egy kép vagy plakát formájában. Az aktuális korra nem éppen jellemző anyagokat is érdemes megfontolni.
Valami rusztikus – csakúgy, mint az előbbi példánál, ez esetben is elég lehet egy rusztikus tükör vagy mosdó alatti szekrény a stílus jegyében.
Szokatlan színek összepárosítása – például a sötétkék arannyal párosítva biztosan jó értelemben vált ki meghökkenést, és meghatározza majd a szoba hangulatát.
Kerámiafesték használata – előnye a tisztaság megőrzése, hiszen a foltálló fürdőszobafestékek olyan réteget képeznek, amely megelőzi a gombák és baktériumok elszaporodását. Így mindig gyönyörű maradhat a fürdőszobád, és minőségi festékkel a takarítás közben használatos fertőtlenítőszerek miatt sem kell aggódnod a kopástól.
Villanykörte, mint lámpa – szokatlan, de mégis kreatív és eredeti megoldás. Ráadásul roppant könnyű és olcsó a kivitelezése.
Egy karakterisztikus szőnyeg – egy letisztult színvilágú fürdőszobában biztosan jól mutat majd egy átlagosnál mintásabb, akár absztrakt motívumokkal teli, színes szőnyeg.
Téglák – a tégla roppant karakterisztikus megjelenést tud garantálni. Elég belőle egy falrészlet is, így nem kell feltétlenül az egész helyiséget uralnia ennek az anyagnak.

Mire figyelj a mindennapokban?

Bárhogy is döntesz, a tisztaság és a kifogástalan ragyogás még mindig a legnagyobb divat, ha dekorációról van szó. Ezt pedig jó észben tartani. A fürdőszobafesték megválasztásakor például bölcs döntés lehet átgondolni a követendő lakberendezési stratégiát, de alapvetően legyen cél a letisztult, nem túlságosan túlzsúfolt tér. Ahol kevés a tárgy, ott könnyebb ügyelni a tisztaságra. Sőt, maga a látvány is sugallja majd a rendszeretet érzését.

Összefoglalva a fentieket: számtalan stílus és ötlet közül lehet csemegézni, ha valaki újjávarázsolná a fürdőszobáját vagy egy új helyiséget alkot meg éppen. Érdemes a részletekbe menően átgondolni a tervet, még mielőtt belevágnánk a projektbe. Fontos, hogy a színek, az anyagok, a formák és a dekor is illeszkedjenek egymáshoz, hiszen csak így állhat össze harmonikus egésszé az összkép.

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások