Október elsején 20:20-tól új sorozat indul az M1 műsorán: Alexandre Dumas számtalan feldolgozást megért regényének hősei ezúttal a BBC látványos akciókkal teli, pazar kiállítású tévésorozatában lépnek elénk.

Picture shows: Athos (TOM BURKE), D�Artagnan (LUKE PASQUALINO), Porthos (HOWARD CHARLES) and Aramis (SANTIAGO CABRERA)

Fotó: Steven Neaves (BBC)

Az ifjú és forrófejű d’Artagnan azzal a céllal érkezik Párizsba, hogy párbajra hívja ki apja gyilkosát, akiről csak annyit tud, hogy egy Athos nevű muskétás. Meg is találja Athost, aki azonban mit sem tud a kérdéses gyilkosságról, d’Artagnan tiszta szíve és vakmerősége azonban azonnal megnyeri barátjának őt is és társait, Porthost és Aramist is. Nyomozásuk egy sötét összeesküvésre derít fényt, melynek nem mellékesen az is célja, hogy a muskétások hitelét rontsa.

Szenvedély, hősiesség és testvériesség tartja össze a királyi testőrség eme elitszázadának tagjait, akik közé ettől kezdve D’Artagnan is tartozni szeretne. Királyuk és királynéjuk szolgálatában olykor ki kell védeniük a saját hatalmi játszmáit űző Richelieu bíboros fondorlatait, akinek legveszélyesebb fegyvere nem más, mint a gyönyörű, de gátlások nélkül gyilkoló Milady de Winter.
A Csehországban forgatott brit tévéfilmsorozat tíz epizódja a Dumas regényéből ismert szereplőket egy-egy vadonatúj kalandban engedi útjára, miközben köztük újszerűen bonyolult és árnyalt kapcsolatrendszert épít fel epizódról epizódra. A sorozat mesterien teremti meg az egyensúlyt az akció-, kaland- és vígjátékelemek közt, miközben megkapó helyszíneivel és aprólékosan kidolgozott jelmezeivel magával ragadja a nézőt.

A négy muskétás szerepét négy ifjú színész, Luke Pasqualino, Tom Burke, Howard Charles és Santiago Cabrera alakítják, míg a további állandó szerepekben olyan ismert arcok tűnnek fel, mint Peter Capaldi (Egy kis gubanc), Ryan Gage (A hobbit – Smaug pusztasága) és Hugo Speer (Alul semmi), az epizódok vendégsztárjai közt pedig olyan színészeket találunk, mint Jason Flemyng, JJ Feild, Tara Fitzgerald, Sean Pertwee és Vinnie Jones.

A muskétások első epizódjában a Lajos király titkos levelét vivő muskétásnak nyoma veszett, ezért Treville kapitány a királyi testőrség legtalpraesettebb embereit küldi el az eset tisztázására. Richelieu bíboros azonban eközben politikai céljai érdekében alá akarja ásni a muskétások tekintélyét a király előtt. Míg a bíborost egy titokzatos és veszedelmes szépség, Milady segíti ármánykodásában, addig a muskétások csapatát egy újonnan Párizsba érkezett ifjú, D’Artagnan erősíti.
A muskétások – október 1-től 20:20-kor az M1 műsorán.

Forrás: MTVA sajtóközleménye

Hozzászólások