Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel! Kecskeméten 2020. március 20-án,  vasárnap délelőtt a Ciróka Bábszínházba várják a legkisebbeket. A Tavaszi Fesztivál keretében A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadását és Fabók Mancsi Bábszínházát kínálja a kisgyermekes családoknak a Ciróka.

9.30 és 11.00 óra – RÓKUS MÓKUS

Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel! A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása

Él Szegeden egy mókus. Huncut, fürge, bujkálós. Kalandozni, énekelni, érzelmeket kifejezni nem rest.

Makkos mókus fönn a fán.
Mi a bajod kiskomám?
Hej, egyedem, begyedem,
tanakodom mit egyem.
Heje-huja lombos ág,
bekapom a mandulát.
Neki esem sebesen,
sej, egyedem, begyedem.

Az előadás főszereplője, Rókus Mókus a hat alapérzelem – öröm, szomorúság, félelem, harag, meglepődés, undor – mentén kalandozik, éli mindennapjait, míg meg nem találja a Rókusi Víztornyot, ahova nagy boldogan beköltözik. Az előadás 25 perc, melyet 20 perc szabad játék követ.

A családi előadást 1 éves kortól ajánljuk.

10.30 óra – A HÁROMÁGÚ TÖLGYFA TÜNDÉRE

Fabók Mancsi Bábszínháza

csoppsegek szinhaza

Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjel szakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível!

De, hogy a szép, szelíd, tartózkodó, s kezdetekben erőtlen tündérleány mint kap erőre, s az éretlenke királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük fényes szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.

Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!

Ciróka Bábszínház

Kövér Béla Bábszínház

Fabók Mancsi Bábszínháza

37. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások