KÖZLEMÉNY a fűtési költségek természetbeni támogatásának érvényesítéséhez szükséges igazolások átvételéről – Az 1364/2018. (VII. 27.) Kormányhatározat szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, 12.000.-Ft értékű, természetbeni támogatásban részesülnek.

A támogatásra vonatkozó igénybejelentést 2018. október 15. napjáig lehetett benyújtani, a határidő jogvesztő volt. Tehát aki a fenti határidőig az igénybejelentést elmulasztotta, annak a kérelem utólagos benyújtására nincs lehetősége.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a tüzifa, szén és brikett fűtőanyagok tekintetében a közbeszerzési eljárás lezárult, a nyertes ajánlattevő a Kecskemét, Halasi út 21. szám alatti telephelyen működő Horváth Tüzép Kecskemét Kft. lett.

A közbeszerzési eljárás a gázpalack és gázolaj beszerzése tekintetében sikertelen volt, így ezzel összefüggésben újabb eljárás megindítására kerül sor. Azok az igénybejelentők, akik nem kívánják az újabb közbeszerzési eljárás sikeres lezárását megvárni a támogatás igénybevételével, egy alkalommal módosíthatják a fűtőanyag fajtájára leadott igénybejelentésüket.

2019. április 5. napjával megkezdjük a természetben nyújtott támogatások átvételére jogosító igazolások kiadását. Az igazolások 2019. december 15. napjáig válthatók be. Az igazolásokat személyesen, a Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda Szociálpolitikai Osztály Kecskemét, Rákóczi u. 3. szám alatti ügyfélszolgálatán lehet átvenni.

A 1602/2018. (XI. 27.) Korm. határozat alapján a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülőt terheli.

 

Kecskemét, 2019. április 4. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata