A Montázsmagazin február végén írta ki a 2016-os festménypályázatát amatőr festők részére. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy nemes vetélkedésre hívtuk a festeni kedvelőket. Az idei pályázat címe ez volt: Csodálatos természet. Bármilyen festménnyel lehetett pályázni, amely a gyönyörű természetet dicsőíti.

 

jonas zsike-folyopart

Jónás Zsike – Folyópart

Köszönjük szépen a nagy érdeklődést, amely a pályázatunkat kísérte. Már hetek óta nem reklámoztuk, mert alig győztük így is feldolgozni és megválaszolni a jelentkezéseket. Köszönjük, hogy egymásnak adtátok a hírét, igazán önzetlen cselekedet volt! A válaszlevelekből az is kiderült, hogy az amatőr festők műveinek megmérettetésére nincs igazán platform, ezért is küldtétek el ilyen sokan a munkátokat. 144, azaz egyszáznegyvennégy pályamű érkezett március 31-én éjfélig!

 

kovacs eva-magnolia

Kovács Éva – Magnóliák

A háromtagú szakmai zsűri – Szappanos István kecskeméti festőművész vezetésével – elkezdi a munkáját. Nem lesz könnyű dolguk, mert nagyon szép festményeket küldtetek be! Ma éjszaka kerülnek fel a festmények fotói a Montázsmagazin külön Facebook mappájába. Azt javaslom, hogy holnap, azaz április 2-án, szombaton reggel 8 órától keressétek. A linkjét megtaláljátok három helyen is a Facebook-on: Montázsmagazin, Montázsmagazin a művészekért csoport, Erzsébet Weninger oldala. Kérjük, megosztással is terjesszétek a képes mappát!

 

osi kovacs imre-magas-tatra

Ősi Kovács Imre – Magas-Tátra

A közönségszavazás nagyon egyszerű: meg lehet kérni barátokat, ismerősöket, hogy kedveljék a képeteket. Amelyik kép a legtöbb like-ot kapja, azé lesz a közönségdíj. Mindez április 11-én, hétfőn, a Költészet napján reggel 8 órakor derül ki, addig lehet szavazni. Tehát 10 napig. Az egyetlen kérésünk az, hogy aki kedvelni szeretné a képeket, az előbb kedvelje a Montázsmagazin oldalát, csak így lesz érvényes a szavazása. (www.montazsmagazin.hu). Kérjük, adjátok tovább ezt a kérést a barátaitoknak, ismerőseiteknek! Köszönjük!

A pályázóktól 500 Ft nevezési díjat kértünk a szervezési munkánk ellentételezésére és a díjak finanszírozására. Aki valamilyen oknál fogva még nem utalta át ezt, az tegye meg legkésőbb hétfőn az OTP Bank 11732002 – 20405122 számú számlára (Weninger Endréné névre).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szabados István – A természet szeretete

A SZAKMAI ZSŰRI DÍJAI:
1. 15.000 Ft értékű festékkészlet
2.A Kuti Galéria (Budapest) ajándéka: Önálló ingyenes megjelenés a Részeim a képeim című sorozatban (kb. 6-7 kép kiállítására van lehetőség.)
3. Értékes könyvjutalom.
4. A zsűri által kiválasztott 20 festmény a Kuti Galéria új helyszínén, külön kiállításon vehet részt Budapesten, melynek megnyitója 2016. április 24-én, vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik. Itt lesz a pályázat díjátadó ünnepsége is.

A Csodálatos természet című pályázat EREDMÉNYHIRDETÉSE 2016. április 15-én történik írott formában a Montázsmagazinban és a Facebook-on. A nyertesek külön értesítést kapnak tőlünk írásban.

 

Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője – E-mail: magazinmontazs@gmail.com
Telefon: 06-30-601 9246

(A képek a Montázsmagazin 2016-os antológiájában szerepelnek.)

 

Hozzászólások