A mozi aranykora elevenedett meg a Csináljuk a fesztivált! debütáló adásában. Elkezdődött a Duna új, grandiózus show műsora, melyben hazai sztár előadók állnak színpadra sosem látott produkciókkal.

csinaljuk a fesztivalt

Miklósa Erika és Dolhai Attila (fotó: MTI Balogh Zoltán)

A műsor célja a szórakoztatás mellett, hogy az elmúlt évszázad legnagyobb magyar slágerét megtalálhassa a közönség a zsűri segítségével. Az első adásba több évtized dalválogatása került be, a 20-as évektől az 50-es évekig.

A Csináljuk a fesztivált! adásaiban mostantól 10 héten át, évtizedes bontásban és ismert előadók tolmácsolásában, változatlan hangszerelésben, de korszerű hangzásban, valamint fergeteges színpadképpel mutatja be a nézőknek az elmúlt 100 év korszakos dalait.

A produkciókat a közönség mellett Balázs Klári és Korda György, Feke Pál, Balázs Andi, Boros Csaba, valamint a Z-generációt képviselő Nagy Bogi értékelik. A Duna két jól ismert arca, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre műsorvezetőként irányítják az eseményeket.

Janicsák Veca (fotó: MTI Balogh Zoltán

Az első adás az egyik legkülönlegesebb forduló volt, mivel több évtized szerzeményeit ölelte fel; a 20-as, 30-as, 40-es és az 50-es évek dalai is megjelentek benne. Ekkoriban a slágereket még a mozi szállította, ezek megidézésében nagyszerű előadók segítettek. A show során az elődöntőkből mindig csak öt produkció juthat tovább a középdöntőbe, és nem az előadók, hanem a dalok versenyeznek egymással.

Tóth Gabi (fotó: MTI Balogh Zoltán

Szombaton eldőlt, mely öt előadó számára folytatódhat a versengés. Közös produkciójával Galambos Dorina és Trap kapitány juthatott tovább az ötödik helyen, akik a Haccáré-haccacáré című kabarédalt vitték a színpadra, míg negyedikként Pál Dénest szólították, aki a Csinibaba című slágert adta elő.

A dobogó harmadik fokára Janicsák Veca léphetett fel, aki Karády Katalin egyik leghíresebb dalával, a Hamvadó cigarettavég-gel nyerte el a szavazatok jelentős részét. A második helyet Tóth Gabi szerezte meg a világhírű Seress Rezső dallal, a Szomorú vasárnappal. A forduló első számú nyertesei pedig Miklósa Erika és Dolhai Attila lettek a legendás filmsláger, a Meseautó duettjével.

A show március 26-án, szombaton folytatódik a 60-as évek slágereit felvonultató fordulóval, amelyben újabb sztár előadók mutathatják meg, hogyan állnak helyt egy zenei idő- és stílusutazásban.

A Csináljuk a fesztivált! korábbi részei, valamint extra tartalmak elérhetők a műsor Médiaklikk-oldalán, valamint a Duna TV közösségi oldalain!

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

 

A Duna korábbi műsoráról itt olvashat.

 

 

 

Hozzászólások