Két évvel ezelőtt viszont kiderült, hogy Jennifernek nem muszáj minden vígjátékban Rachelt játszania. A Förtelmes főnökökben nimfomániás fogorvosnőként láthattuk, ami abszolút különbözött eddigi szerepeitől. Kicsit ahhoz a filmhez tudnám hasonlítani a Családi üzelmeket is, hiszen Aniston itt sem a cuki szomszéd lány (rúdtáncost alakít), és a két vígjáték humora is hasonló. Sőt, még Jason Sudeikis is szerepel mindkét moziban.

A történet főszereplője egy drogdíler, aki nagy bajba kerül, és ezért kénytelen elvállalni egy meglehetősen balhés melót: Mexikóból kellene átcsempésznie egy nagy drogszállítmányt. Rájön, hogy a tökéletes álca, ha ártatlan kirándulóként, egy család fejeként szedi rá a határőröket. Már csak egy családra van szüksége. Hamarosan összeállnak Millerék. A drogdíler az apa, Rose, a rúdtáncos az anyuka, és persze a két gyerek: a csavargó Casey és a szerencsétlen Kenny. Nyilván belekeverednek mindenféle kalamajkába, és a mexikói határőrök jelentik a legkisebb problémát. A közös út végére még az önző díler is megtanulja a leckét, az álcsalád pedig összerázódik.
 

Felemásak a gondolataim a filmről. Nyár végi kikapcsolódásnak tulajdonképpen teljesen rendben van, mert akad benne néhány tényleg jó poén, amin jókat nevethet az ember. Nekem egy kicsit már sok volt benne a csúnya beszéd. A karakterábrázoláshoz persze kell, hiszen nem hercegkisasszonyokról, hanem drogdílerekről van szó. Sokszor viszont némileg öncélúnak tartottam a dolgot, de még azért a kibírható kategória volt. A film ereje főleg a karakterekben rejlik, mindegyik ügyesen ki lett találva, és a színészek is jó választásnak bizonyultak. Az egyetlen, aki annyira nem győzött meg, az a Casey-t alakító Emma Roberts, de mivel őt nem igazán szeretem, az is lehet, hogy már alapból előítéletesen álltam hozzá.
 

Kicsit féltem tőle, hogy némileg “adamsandleres”-re veszik a figurát, és a film tele lesz böfögős, alpári poénokkal, de hála istennek ez a félelmem alaptalannak bizonyult. Ha valaki szereti a nem tradicionális vígjátékokat, mint például a föntebb emlegetett Förtelmes főnökök, az biztosan élvezni fogja ezt is. Ami Jennifert illeti, ő pedig jobban néz ki, mint valaha.

Weninger Andrea

 

Hozzászólások