A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége idén is megrendezi a Kecskeméti Nagy Sportágválasztó eseményét, melynek keretein belül egész napos aktív programokat biztosítanak az érdeklődők számára. 35-40 sportág, illetve az ahhoz tartozó kecskeméti és Kecskemét környéki egyesületek fognak megjelenni. Többek között jelen lesznek kosárlabdázók, rögbisek, zsonglőrök és egy parkour csapat is.

Egyre nagyobb gondot okoz a gyermekek mozgásszegény életmódja, mely abban gyökerezik, hogy a fiatalok nem találnak számukra megfelelő, örömet okozó, érdeklődésüket felkeltő sportágakat. A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat ezt felismerve jött létre. Célja – azon túl, hogy megszerettesse az aktív életmódot –, hogy segítse a fiatalokat a sportágválasztásban számos különféle mozgásforma kipróbálása révén.

A VII. Kecskeméti Nagy Sportágválasztót 2017. június 9-én, pénteken 9.00 és 16.00 óra között rendezik meg a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tornatermében és kültéri sportpályáján, ahová ingyenesen lehet kilátogatni. 11.00 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 11.30-kor több száz gyermeket megmozgató Nagy Testnevelésórát tartunk. A rendezvény teljes ideje alatt előreláthatólag több mint 2.500 gyermek jelenik meg. A legjobban mozgósító, közreműködő iskolák pedig közel 300.000 forint értékű sporteszköz támogatásban részesülnek.

A Nagy Sportágválasztót követően hagyományteremtő motivációs fórumot rendeznek sportoló gyermekek, szüleik és edzőik számára. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokában (Kecskemét, Széchenyi sétány 11.), 17.00 órai kezdettel Csonka András ezüstérmes paralimpikonnal lesz pódium beszélgetés. A fórum célja, hogy megoldásokat keressenek a sportkarrierek idő előtti feladására. Nagyon sok gyermek mond le választott sportágáról vagy általában a sportolásról, ha nehézségekkel, hullámvölgyekkel, más kihívásokkal találkozik.

Ezekben a helyzetekben kiemelten fontos a támogató, sportvezetőkkel, edzőkkel együttműködő szülői háttér. A jövőben rendszeressé váló beszélgetéseken többek között sokat tapasztalt sportvezetők és híres élsportolók vesznek majd részt, melyet követően nem marad megválaszolatlan kérdés.

 
Kecskeméti Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda
6000 Kecskemét, Szüret u. 7.
Telefon: +36-30/779-7592
E-mail: info@kecsosz.hu

 

 

Hozzászólások