A kecskeméti Család- és KarrierPONT májusi ajánlója. A tavasz utolsó hónapja több fontos jeles napot is tartogat: a munka ünnepe (május 1.) mellett májusban van anyák napja (május első vasárnapja), a család nemzetközi napja (május 15.) és a gyermeknap (május utolsó vasárnapja) is.

Az elmúlt hetek otthoni munkavégzése, a gyermekek otthoni óvodai és iskolai foglalkoztatása, illetve az idős hozzátartozókról való gondoskodás komoly kihívás elé állították a családokat. A gyorsan múló napokra – minden szépségével és nehézségével együtt – ezért ünnepként is tekinthetünk egyben, hiszen alapos tervezést és időbeosztást igényel minden területen helytállni.

SZÜLETÉSÜNNEP KECSKEMÉTEN – ONLINE

csalad

Kecskeméten évek óta a Születésünnep programsorozat keretében május első heteiben a várandós családokat, születendő babákat is ünnepeljük. Idén anyák napján veszi kezdetét a tíz napon át tartó Születésünnep Kecskeméten. A programok rendhagyó módon ezúttal online formában zajlanak.

A kínálatban ezúttal is szerepelnek szakértői tanácsadások, játékos, zenés és mozgásfejlesztő foglalkozások, illetve könyvbemutatók. A szervezők bíznak benne, hogy a május 3-a és 13-a között zajló rendezvénysorozattal az internet segítségével is sok családot, leendő szülőt és nagyszülőt elérnek. Szeretnének számos helyi klubot, szolgáltatást bemutatni hasznos információkat, segítséget nyújtva az érdeklődőknek.

A teljes kínálatot ide kattintva nézhetitek meg.

Bőséges és díjmentes programkínálattal készült a kecskeméti Család- és KarrierPONT csapata is május első heteire. Szemezgessetek, válogassatok kedvetekre! 🙂

A KIS NASIKTÓL A NAGY CSALÁDI ÉTKEZÉSEKIG – ONLINE

Leskovics-Ortelli Andrea pszichológus egyik szakterülete az evés, vagyis a jól(l)evés. Segít felkutatni azokat a pontokat a múltadban, ahol kialakultak rossz evési szokásaid, és ezzel segíthet abban is, hogy megszakítva ezt a láncot, a gyermekeidnél már ne alakuljanak ki ezek.

Ebben az órában kérdéseivel és módszereivel rávilágít azokra a helyekre, ahol könnyű elbukni. 

Időpont: 2020. május 4., hétfő és május 11., hétfő 13.00-14.00

Részletek
Jelentkezés

TIPPEK A TESTI & LELKI FITTSÉGÜNK ELÉG JÓ FORMÁBAN TARTÁSÁHOZ – ONLINE

csalad- es karrierpont

Kisgyermekes anyukaként hajlamosak vagyunk magunkat (egy időre) hátrébb sorolni, mert a gyerekek, a család az első…, meg az elvárások, hiszen mit szólnak majd mások… Pedig, ha a gyermekek mellett is megengeded magadnak, hogy (új) önmagad lehess, hosszú távon az az egész családra jó hatással lesz.

Az „elég jó anyák” világát Czinkóczi-Dori Szilvia mentálhigiénés szakember mutatja be. Tippeket is ad, hogy honnan meríthetsz anyukaként erőt, és milyen erőforrásokat érdemes használnod (új) önmagad megtalálásához.

Időpont: 2020. május 5., kedd 17.00

Részletek
Jelentkezés

NŐK A CSÚCSON: CSAK POZITÍVAN! – ONLINE

Lelkileg nehéz, megterhelő időket élünk. Viszont, ha az életünk korábbi pozitív történéseit felidézzük, az jó hatással lesz ránk, erőt adhat a mindennapokhoz és a jövőbe vetett hitünkhöz is! Emlékezz vissza, hogy melyek azok a pozitív emlékek, amelyek az életed során a családoddal és/vagy a karriereddel kapcsolatosak! Tedd mindezt séta/mozgás közben, és oszd meg velünk! A megosztók közt egy öko füzetet sorsolunk ki az “EcoChoice – füzet nélkül soha!” felajánlásából.

Időpont: 2020. május 7., csütörtök 17.00

Részletek

Jelentkezést nem igényel a program, az eseménynél a beszélgetésekben tudsz nevezni.

MILYEN SZÜLŐ SZERETNÉL LENNI? ÁCS VAGY KERTÉSZ? – ONLINE

A workshop utat mutat a szülőknek a gyermeknevelés útvesztőjében, hogy a gyermekekkel való foglalkozás ne ragadjon le az „ácsmunka” szintjén. Az interaktív, gyakorlatorientált workshopon résztvevők elsajátíthatják, hogyan válhatnak cselekedeteik és kommunikációjuk során „kertészekké”. A trénerek kreatív, játékos finn módszert mutatnak be a nehéz helyzetek és viselkedési problémák leküzdésére.

A készségfejlesztő csoportos foglalkozás trénerei: Agócs Andrea megoldás- és lehetőségfókuszú, mentálhigiénés szemléletű segítő szakember, gyermekpszichodráma vezető, Kids’ Skills tréner és Török Tímea gyógypedagógus, megoldásfókuszú coach, Kids’ Skills tréner, OH-kártya instruktor

Időpont: 2020. május 8., péntek 17.00-19.00

Részletek
Jelentkezés

NAGYSZÜLŐ SZÜLETIK – ONLINE

A Nagyszülők észrevétlenül születnek: mellettünk vannak, szeretnek, támogatnak…, de hogyan? A kérdés megválaszolásában két fantasztikus hölgy lesz segítségünkre, akik hivatásukat tekintve segítő szakemberek, és párjaikkal együtt gyakorló nagyszülők is.

A XXI. századi nagyik tevékeny mindennapjait Szabó Béláné Rita szoptatási tanácsadó, védőnő, táplálkozástudományi szakember és Néma Attiláné Ella dúla, szülésfelkészítő mutatja be nekünk. De hasznos tanácsokkal, ötletekkel is ellátnak bennünket. Rávilágítanak azokra az életvezetési újdonságokra is, amelyek az új, megváltozott élethelyzetben hasznosak lehetnek.

Időpont: 2020. május 11., hétfő 18.00-19.30

Részletek
Jelentkezés

JÓL JÖNNE EGY KARRIERIRÁNYTŰ? – ONLINE

Munkaerő-piaci reintegrációs képzésünk segít, ha útelágazáshoz érkeztél a karrieredben. Karrieriránytűnk segítségével kristálytisztán látod, hogy milyen értékekkel rendelkezel a munkaerő-piacon. Önismereted fejlesztésével és önbizalmad erősítésével, magabiztosan alkalmazod majd az önérvényesítést. El tudod készíteni a hatásos önéletrajzodat, és egy-egy motivációs levél megfogalmazása sem okoz majd gondot. Átlátod a vállalkozás, az üzleti gondolkodás és tervezés folyamatát. Képes leszel megtervezni és megvalósítani az álmaidat.

Időpont: 2020. május 14. és 15., kedd és szerda 9.00-12.00

Részletek,  Jelentkezés

Online NYITVA vagyunk! A kecskeméti CSAKPont irodában a személyes ügyfélfogadás továbbra is szünetel.

Online konzultációk formájában azonban elérhetőek az alábbi INGYENES tanácsadások:

  • pszichológiai tanácsadás Leskovics-Ortelli Andreával
  • jogi tanácsadás dr. Szabó Ákossal
  • mentálhigiénés tanácsadás Czinkóczi-Dori Szilviával
  • szociális tanácsadás Nagy Renátával
  • vállalkozásalapítási tanácsadás Pajkó Andreával.

A tanácsadás igénybevételének menete:

  • a jelentkezéseket a csak.kecskemet@gmail.com e-mail címre várjuk a téma, illetve a szakértő megjelölésével, valamint telefonszám megadásával
  • ezt követően telefonon egyeztetünk időpontot az érdeklődőkkel.

csalad- es karrierpont

Jó családi kikapcsolódást és feltöltődést kívánunk a hosszú hétvégére!

Online elérhetőségeink:

Facebook-oldalunk

honlapunk

Sürgős esetben a 06 20 331 7735-ös és a 06 20 310 1850-as telefonszámokon hívhattok bennünket!

Forduljatok hozzánk bizalommal!

Terveinkről, rendezvényeinkről és kezdeményezéseinkről továbbra is hírlevelekben, honlapjainkon és Facebook-oldalunkon számolunk be, adunk tájékoztatást. Figyeljétek híradásainkat!

A kecskeméti Család- és KarrierPONT által szervezett programok az EFOP-1.2.9.-17 – 2017-00019 „Nők a családban és a munkahelyen” című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat részeként valósulnak meg Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén az AIPA Kft. és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület konzorciumi partnerek irányításával, a kecskeméti CSAKPont csapata nevében:

Szász Angéla

Kecskeméti Család- és KarrierPONT

cím: 6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.
e-mail: csak.kecskemet@gmail.com
Facebook-oldal

 

Kapcsolódó cikkünk:

Család- és KarrierPONT – Tavaszi képzéssorozat

 

 

Hozzászólások